Primăria Slobozia a devenit unul dintre cei mai mari angajatori ai orașului. În ultimii doi ani, primarul Adrian Mocioniu a angajat peste 50 de oameni. Ultimul val de angajări s-a făcut în luna iulie, după aprobarea unei noi organigrame de personal în cadrul ședinței Consiliului Local din luna precedentă.

Cel mai bine e la stat

Primăria Slobozia a devenit al doilea angajator al orașului, după Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Numărul angajaților din cadrul acestei instituții și acelor subordonate depășește 600 de persoane. Aproximativ 50 dintre ele au fost angajate în ultimii doi ani, imediat după preluarea mandatului de către primarul PSD, Adrian Mocioniu. Multe dintre posturi, de la cele de consilieri personali la cel de administrator public au fost special create pentru angajarea colegilor de partid sau a celor care l-au susținut în campania electorală din 2016.

Remarcabil în context este faptul că în această perioadă Adrian Mocioniu a avut 11 consilieri personali, oameni care ulterior au ocupat alte funcții în aparatul administrativ. Recent însă, Adrian Mocioniu a majorat numărul angajaților din aparatul propriu de la 142 la 159. Decizia a fost adoptată cu majoritate de voturi în cadrul ședinței Consiliului Local Ialomița din luna iunie..

În luna iulie, ca urmare a acestei decizii, au fost înființate departamente noi și au fost restructurate cele vechi. Conform organigramei, nou veniții vor ocupa locuri de consilier principal sau directori adjuncți la Biroul Registru Agricol, Direcția Economică, Serviciul Execuție Bugetară-Administrare ANL, Serviciul programe și Strategii de Dezvoltare, Biroul Evidență Patrimoniu, Compartimentul Digitalizare etc.

Valoarea anuală a cheltuielilor cu salariile în cadrul administrației publice din Slobozia depășește 40 milioane de lei anual. Suma reprezintă o treime din bugetul total al anului 2018.

Articolul precedentLa Țăndărei, hoții fură camerele video pe care au fost înregistrați
Articolul următorPeste 1000 de porci vor fi sacrificați în focarul de pestă din Gura Ialomiței