Gigi Petre, prefectul de Ialomiţa, a afişat cu mândrie cazmaua folosită la plantarea teilor argintii cu ocazia Zilei Instituţiei Prefectului.

Colecţia de evenimente intitulate „Ziua…” s-a îmbogăţit din acest an cu Ziua Instituţiei Prefectului. Ca să nu pară că este păcăleală ci lucru serios, ea a fost stabilită anul trecut prin lege pentru data de 2 aprilie.

Instituţia Prefectului Ialomiţa a ţinut să serbeze într-un mod original prima zi a instituţiei. De voie, de nevoie, angajaţii au fost scoşi la activitate în aer liber şi puşi să planteze 100 de tei argintii într-o pădure de lângă Slobozia.

Pomii au fost plantaţi în zona Cantonamentului Silvic nr. 13 Cot-Drăgan din cadrul Ocolului Silvic Slobozia de către 25 de salariaţi ai Instituţiei Prefectului Ialomiţa.

Comandantul detaşamentului de plantatori a fost însuşi prefectul Gigi Petre, cel care a avut grijă ca la finalul operaţiunii, în fotografia de grup, să oprească asupra sa o cazma pentru a arătat lumii că a fost cel dintâi şi de data aceasta.

În fapt silvicultorii, specialişti de altfel atunci când vine vorba de plantat pomi, au avut grijă ca toate gropile să fie executate înaintea descinderii funcţionarilor Instituţiei Prefectului aşa încât acţiunea a fost una de scurtă durată, suficientă însă pentru o mediatizare pe măsură.

Anterior ieşirii la pădure, prefectul Gigi Petre a ţinut să reamintească public cât de importantă este instituţia pe care o conduce, cu accent pe, cităm: „Meritele acestei instituţii la dezvoltarea economică, culturală şi socială a României.”

Instituţia Prefectului Ialomiţa a încheiat anul trecut cu un salariu mediu cât trei salarii minime pe economie iar 87% din bugetul din 2018 s-a consumat pe plata lefurilor şi pe sumele plătite la referendumul invalidat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentAccident feroviar fără victime la Fetești
Articolul următorLiviu Cazan, fostul viceprimar al municipiului Urziceni, a fost achitat de Tribunalul Constanţa