Republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden au participat la prima dezbatere televizată pentru preşedinţia SUA. Aceștia au avut parte de un public restrâns, printre care s-au aflat și soțiile lor, Melania Trump şi Jill Biden. Zeci de milioane de oameni au urmărit schimbul de replici.

Dezbaterea prezidențială a durat 90 de minute şi a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace. Moderatorul nu a deținut controlul asupra dezbaterii de astazi dimineata. Cei doi concurenti de la Casa Alba s-au jignit unul pe celalalt si au lansat insulte intr-o lupta politica uluitoare, potrivit mediafax.

Întreaga dezbatere dintre Joe Biden și Donald Trump a fost marcată de jigniri. Cu toate acestea, alegătorii i-au ținut partea lui Joe Biden în proporție de 69%, considerând atacurile lui Biden la adresa lui Trump corecte. Pe de altă parte, doar 32% l-au susținut pe Trump.

„Vrei să taci, omule? Acest lucru este atat de neprezidențial „, a spus Biden exasperat după întreruperile repetate ale lui Trump în timpul primului segment al dezbaterii privind Curtea Supremă.

Ulterior, Biden l-a numit pe Trump „clovn”, „rasist” și „cățelușul lui Putin”, făcând referire la acuzele aduse lui Trump de a fi cumva în sfera de influență a președintelui rus Vladimir Putin.

Biden i-a spus lui Trump: „Ești cel mai rău președinte pe care l-a avut vreodată America”.

Trump, la rândul său, a spus: „Nu e nimic inteligent la tine, Joe”.

Moderatorul Wallace însuși l-a îndemnat pe președinte să-i oprească întreruperile.

Wallace a spus: „Cred că țara ar fi mai bine deservită dacă le-am permite celor doi să vorbească cu mai puține întreruperi. Fac apel la dumneavoastră, domnule, pentru a face asta. „

Trump a răspuns: „Ei bine, și el și el”.

Wallace: „Sincer, ați făcut mai multe întreruperi”.

Trump: „Dar el face multe”.

Biden, în vârstă de 77 de ani, a avut un avans constant față de Trump, în vârstă de 74 de ani, în sondajele de opinie naționale. Ultimele sondaje afirmă însă că alegerile vor arăta un concurs mai strâns. A fost greu să se stabilească dacă dezbaterea va schimba procentele.

Șase din zece urmăritori ai dezbaterii dintre Joe Biden si Donald Trump susțin că Biden este câștigătorul. Doar 28% l-au susținut pe Donald Trump, conform unui sondaj CNN.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentFOTO| Un tânăr și-a distrus mașina după ce s-a răsturnat în șanț
Articolul următorAlegeri locale 2020. ACCESEAZĂ noua hartă politică a României