Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că, din punctul său de vedere, moţiunea de cenzură este „consumată”, dar trebuie aşteptată decizia Curţii Constituţionale pentru a se stabili exact ce va urma, informează news.ro.

„Din punctul nostru de vedere, e o moţiune în afara cadrului constituţional şi mi se pare firesc ca ea să nu se dezbată şi să nu fie votată, aşteptăm decizia Curţii care să clarifice aceaastă chestiune. Din punctul meu de vedere, moţiunea este consumată, dar sigur trebuie să aşteptăm decizia Curţii Constituţionale pentru că în funcţie de decizia Curţii Constituţionale se poate stabili cu precizie ce va urma”, a declarat, luni după-amiază, Ludovic Orban, la Parlament.

El a spus că de marţi începe sesiunea ordinară a Parlamentului.

„Asta e o altă invenţie şi năzdrăvănie, să intri cu moţiunea în a treia sesiune, o sesiune ordinară, după ce ai depus-o într-o sesiune extraordinară, ai citit-o în altă sesiune extraordinară… Nu vreau să intru în aceste lucruri, în ceea ce ne priveşte pe noi, ne interesează să ne ocupăm de probleme României”, a susţinut el, citat de news.ro.

Orban a afirmat, răspunzând unei întrebări, că nu se poate vorbi despre o „înţelegere”.

„Înţelegere, când cineva depune moţiune de cenzură, ce înţelegere? E înţelegerea că ei vor să ne dea jos şi înţelegerea că noi ne apărăm ca Guvernul să îşi facă treaba în continuare”, a spus Orban.

 

Articolul precedentFOTO| S-a răsturnat cu mașina pe câmp
Articolul următorMinistrul Educației cere demiterea șefului Oficiului Național de Investiții. Licitația pentru tablete, un dezastru