“Purtarea măștii este obligatorie”, a precizat Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa,  făcând referire la minivacanța care se apropie și la turiștii sau constănțenii care vor ajunge pe Litoral.

 “Ne așteptăm la câteva zeci de mii de turiști, în acest weekend, în stațiunile de pe litoral. Acești oameni vor veni pentru o binemeritată relaxare, pentru a mai scăpa de griji și de tensiunea din ultimul an.

Vreau să-i asigur pe vizitatorii noștri că vor avea o scurtă vacanță reușită, așa cum și-au dorit, și datorită autorităților, care vor lucra în fiecare zi (și noapte, dacă este cazul, chiar dacă măsurile actuale restricționează activitățile și mobilitatea între 22:00 și 05:00), înspre binele tuturor.

Vacanța va fi reușită pentru toată lumea, dar doar dacă nu vom uita că este pandemie și unele reguli trebuie respectate. Dacă vor exista turiști, sau chiar localnici, care nu doresc să fie membri responsabili ai societății, aceștia, cu siguranță, vor fi sancționați”

Totodată, Coșa nu consideră un impediment temperaturile din aceasta perioadă,  nu sunt atât de ridicate încât să reprezinte un disconfort pentru cei care vor merge la plajă și vor fi nevoiți să poarte mască.

Pe Litoral sunt așteaptați de Paște și 1 Mai peste 35.000 de de turiști

Având în vedere că toate cluburile vor fi închise, jandarmii se vor asigura că petrecerile de pe plajă se vor încheia până la ora 22.

Singura noapte în care circulaţia este permisă până la ora 5 dimineaţă este de Înviere, dar numai spre şi dinspre bisericile de pe litoral.

Restaurantele pot primi clienţi şi în interior, la o capacitate de 30% în Mamaia şi de 50% în Vama Veche

Foto Claboo Media

Articolul precedentSăptămâna Patimilor. Miercurea Mare, Trădarea lui Iisus pentru 30 de arginți
Articolul următorAlegeri locale în 30 de comune și orașe din România