Poliția Română a achiziționat un nou soft pentru perchezițiile informatice a telefoanelor mobile. Achiziția a venit după ce criminalitatea informatică a tot crescut. Producătorii spun că aplicația poate sparge parolele unora dintre cele mai cunoscute și mai utilizate telefoane mobile. 

 

Softul cumpărat de Poliția Română poate să obțină și să decodeze date legate de parole, e-mailuri, istoria apelurilor, SMS-uri, contacte, datele din calendar și alte informații legate de istoricul locațiilor. De altfel, softul poate să cloneze cartele SIM și să citească cartelele de memorie utilizate pe telefon.

Conform producătorului, softul utilizat de poliție pentru percheziții informatice poate și să extragă date legate de activitatea celor mai cunoscute rețele sociale. Doar mesajele și contactele șterse din aplicația Telegram nu mai pot fi obținute de anchetatori. 

Softul are capacitatea de a extrage și utiliza credențialele de autentificare folosite pe telefonul mobil pentru a accesa servicii de stocare cloud. Aceasta permite clonarea identității telefonului pentru a obține datele stocate pe serverele externe. De asemenea, softul poate analiza comportamentul utilizatorului pe rețelele sociale, monitorizând activitățile precum like-urile și postările de pe telefonul respectiv. Aceste date pot fi folosite pentru a crea o hartă relațională a suspecților.

Articolul precedentTemperaturi mult mai scăzute decât în mod obișnuit, astăzi
Articolul următorCătălin Drulă despre cum taie PSD și PNL pensiile speciale: ”Am făcut un calcul, la premierul Ciucă din 18.000 de lei rămâne cu 17.000 de lei”