În contextul sărbătorilor religioase din aceste zile, precum și cu ocazia zilei de 1 Mai, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița s-au dispus măsuri suplimentare de ordine și siguranță publică, în special în zonele aglomerate și în zonele lăcașurilor de cult, pentru ca toţi cetăţenii să se bucure de Sfintele Sărbători Pascale în deplină siguranţă.

Se acționează în această perioadă cu efective mărite pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

În perioada 30 aprilie – 03 mai a.c. peste 360 de polițiști ialomițeni vor fi la datorie, în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului Ialomița pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție.

Misiunile principale sunt de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor ce se vor afla în spațiile publice și de a descuraja faptele antisociale. 

Facem apel pe această cale, la cetățeni, să respecte măsurile impuse de autorități pe perioada stării de alertă.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă, împreună cu reprezentanții IJJ Ialomița și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii de control, vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare, cu referire la activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Vor fi desfășurate activități preventive în zona adiacentă lăcaşelor de cult, dar şi în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun,  terase ori zone de agrement, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități. 

În noaptea de Înviere, respectiv 1/2 mai, circulația va fi permisă în intervalul orar 22,00-05,00, cu respectarea măsurilor de protecție, respectiv portul măștii, astfel încât să acopere nasul și gura și respectarea distanțării fizice inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase. 

Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de importanță crucială în această perioadă. 

Dintre cei peste 360 de polițiștii care se vor afla la datorie în aceste zile se numără structurile de ordine publică şi poliţie rutieră, alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt implicați și colegi de la transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pe drumurile publice, poliţiştii de la rutieră vor acţiona, pentru prevenirea producerii unor accidente grave, astfel că sunt folosite, la capacitate maximă, toate aparatele radar, care sunt amplasate pe principalele artere rutiere ale judeţului, în locurile identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

SĂRBĂTORI FERICITE! 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentFOTO| Accident grav pe DN2. Trei persoane rănite, printre care un copil
Articolul următorInspectorii sanitari din DSP vor monitoriza zilnic paturile anti-Covid 19