Polițiștii ialomițeni au prins în flagrant un bărbat de 50 de ani în timp ce transporta material lemnos cu un tractor neînmatriculat și fără a deține permis de conducere și au depistat un alt ialomițean de 35 de ani, care depozita la domiciliul din localitatea Orezu 25 de metri cubi de lemne fără documente de provenineță.   

La data de 29 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani din Orezu, în timp ce conducea un tractor pe raza localității de domiciliu, încărcat cu 3 metri cubi material lemnos din specia salcâm.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar remorca din ansamblu tractor nu era înregistrată.

Cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, s-a constatat faptul că există neconcordanțe în avizul de însoțire a mărfii, respectiv locația punctului de încărcare și cea de destinație. 

De asemenea, în urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că tractorul i-a fost încredințat conducătorului auto de către un bărbat de 35 de ani din localitatea Orezu, la domiciliul căruia s-a descoperit cantitatea de 25 de metri cubi material lemnos din specia salcâm, care era deținuță fără documente legale de proveniență.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate” și “încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere“.

De asemenea, bărbatul de 35 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 de lei, și s-a dispus măsura complementară de confiscare a cantității de 3,286 metri cubi lemn de foc din specia salcâm, care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Slobozia.

Pentru stabilirea legalității deținerii și provenienței materialului lemnos identificat în curtea imobilului situat în localitatea Orezu, s-a procedat la indisponibilizarea celor 25 de metri cubi de lemne, până la finalizarea verificărilor.

Articolul precedentCUTREMUR de 5,2 grade, vineri dimineaţa, în România!
Articolul următorMarinarul dispărut în apele Dunării, căutat cu sprijinul ISU Ialomița