Polițiștii din Ialomița sunt mai presus de lege atunci când folosesc telefonul la volan.

Înăsprirea amenzilor de circulație pentru conducătorii auto care folosesc telefoanele mobile în timp ce conduc nu i-a speriat și pe angajații Ministerului de Interne.

Polițiștii amenință cu amenzi dar sunt primii care vorbesc la telefon în timp ce sunt la volan.

Poliția Rutieră Ialomița a avut mai multe campanii de informare a conducătorilor auto cu privire la cuantumul noilor amenzi de circulație pentru folosirea telefonului mobil la volan.

Amenzile în vigoare de la 12 octombrie sunt prevăzute de clasa a III-a de sancțiuni, de 6 la 8 puncte-amendă.

În prezent cuantumul în lei este cuprins între 870 lei și 1160 lei dar inițiatorii schimbării legislației nu au precizat când se dau 6 puncte și când se dau 8 puncte.

Încălcarea acestei reguli de circulație, concomitent cu altă abatere rutieră, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 4 la 5 puncte-amendă, de la 580 lei la 725 lei.”, atrag atenția polițiștii.

Această amendă vine la pachet cu aplicarea sancțiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce pentru 30 zile, amenință Poliția Rutieră Ialomița.

Polițiști prinși în trafic cu telefonul la ureche

Deși au trecut zece zile de la înăsprirea amenzilor pentru folosirea telefonului la volan, mai mulți polițiști din Ialomița au fost surprinși în trafic folosind telefonul mobil.

Unul dintre cititori ne-a trimis o fotografie cu un polițist aflat la volan la o intersecție de lângă sediul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița în timp ce vorbea la telefon.

Greșesc dacă spun că este o cruntă lipsă de bun-simț ca mie, conducător auto, să mi se aplice sancțiuni pentru că folosesc telefonul la volan iar ei să vorbească nestingherit în timp ce conduc?”, este comentariul care însoțește imaginea cu omul legii prins în abatere.

Polițiștii circulă și fără centuri de siguranță

Poliția Rutieră Ialomița organizează periodic acțiuni pentru mass-media în care sancționează conducătorii auto prinși circulând fără a purta centura de siguranță.

La una dintre ele, la insistențele reprezentanților presei, polițiștii rutieri i-au oprit în trafic și i-au sancționat pe colegii în uniformă care nu foloseau centura de siguranță deși nu se deplasau într-o misiune, singura situație în care nu sunt obligați să o folosească.

Au plătit amenzi atât lucrătorii de la posturile locale de Poliție veniți la sediul Poliției Județene Ialomița cât și polițiști de la serviciul Poliției Rutiere, cei care ar trebui să fie un exemplu de corectitudine în trafic.

Articolul precedentAnchetă penală la Spitalul din Slobozia. Medic septuagenar, acuzat că a bruscat o fetiță în vârstă de 5 ani
Articolul următorDrumarii fac două sensuri giratorii la Slobozia dar clienții Lidl vor traversa tot prin loc nepermis