Un poliţist de la SR Stelnica, bătut crunt de doi infractori pe care îi ancheta.

 

Sâmbătă seara, la Făcăeni, în jurul orei 22:30, poliţistul Bănărescu Mihăiţă de la Secţia Rurală Stelnica a fost bătut crunt de doi infractori, tată şi fiu, cărora anterior le făcuse dosare penale. Primul dintre ei căruia îi făcuse dosar penal a fost agresorul mai în vârstă, tatăl celui de-al doilea infractor, în urmă cu doi ani de zile. Iar pe data de 30 aprilie a.c., Bănărescu îi făcuse dosar penal agresorului tânăr pentru conducere fără permis de conducere. Cei 3 s-au întâlnit sâmbătă seară, la Făcăeni, în zona cimitirului, unde poliţistul avusese treabă.

Bănărescu se afla în autoturismul personal, stationat iar cei doi agresori , în zona respectivă. Tatăl şi fiul au tras mașina langa agent, moment în care i-au deschis uşa, l-au scos din autoturism şi l-au luat la pumni şi la picioare.

În urma potopului de lovituri, Bănărescu a căzut lângă maşina sa, iar infractorii s-au năpustit şi asupra autoturismului poliţistului. Mai întâi i-au smuls uşa faţă-şofer, apoi cu nişte bâte i-au spart geamurile, i-au îndoit capota şi plafonul. La plecare, derbedeii l-au ameninţat că în cazul în care va îndrăzni să facă vreo plângere, îl vor căuta să-l omoare.

Vecinii aflaţi în zonă au sunat la 112, iar o ambulanţă l-a transportat pe Bănărescu la UPU a Spitalului Feteşti, după care a fost transferat la Spitalul Judeţean Constanţa.

Luni de dimineaţă, victima s-a prezentat la IML Slobozia pentru obţinerea unui certificat medico-legal în vederea depunerii unei plângeri penale. Şi de această dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti are o atitudine de tolerare a agresiunilor unor infractori asupra poliţiştilor din zona de competenţă. Recent am făcut o comparaţie cu alte două cazuri de ultraj petrecute în zona Slobozia – Căzăneşti, unde Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a acţionat prompt şi profesionist. Interlopii din Bora care au ameninţat pe facebook un poliţist din Slobozia au fost arestaţi în mai puţin de 24 de ore. La fel şi în cazul a doi ţigani din Căzăneşti, care au aruncat cu pietre într-un echipaj de poliţie. A doua zi după incident, agresorii din Căzăneşti au fost arestaţi. Mai mult decât atât, în cazul interlopilor de la Slobozia, până şi rechizitoriul a fost gata în câteva zile, inculpaţii fiind deja trimişi în judecată.

Articolul precedentCreșele și grădinițele s-ar putea redeschide pe 15 iunie
Articolul următor197 de persoane infectate cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore