Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Bărăgan în cursul zilei de luni, 15 iunie. Peste 100 de locuințe, gospodării și instituții au fost afectate de căderile semnificative de ploi. La Slobozia, a fost rupere de nori. Oraşul a fost inundat în urma căderilor masive de precipitaţii. 

 

În ultimele 24 de ore, în urma precipitațiilor abundente și a vântului puternic au fost înregistrate efecte de vreme rea în 37 localități din 17 județe (Alba, Argeș, Brașov, Bistrița Năsăud, Bihor, Caraș Severin, Călărași, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialoița, Mureș, Neamț, Sibiu, Timiș și Vâlcea).

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 12 locuințe, 60 de curți și 46 de beciuri/subsoluri. Totodată, din cauza vântului puternic, 5 acoperișuri s-au desprins, iar 6 copaci au căzut pe carosabil sau pe linii electrice. În urma acestor evenimente au fost avariate 3 autoturisme.

Nici instituțiile nu au fost ocolite de ploile torențiale: palatul Copiilor Slobozia, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Ialomița, Centrul Cultural Ionel Perlea, Camera de Comerț, ANAF Ialomița, CEC Bank Slobozia și Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, ISU recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Articolul precedentAtenționare meteo! Furtuni și cod portocaliu de precipitații, în aproape toată țara (16 iunie)
Articolul următorBilanțul COVID-19, din nou în creștere. Încă 250 de noi cazuri de îmbolnăvire