Peste 500 de kilograme de pește din speciile crap și fitofag precum și setci și unelte de pescuit au fost confiscate de polițiștii ialomițeni, în weekend-ul trecut.  

La data de 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au oprit pentru control, pe raza municipiului Slobozia, au autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul ca în portbagajul acestuia și pe bancheta din spate se aflau 4 saci de rafie încărcați cu 160 de kilograme de pește.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „deținere, transport sau comercializare de pește fără documente legale”, conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, la data de 8 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Jilavele au depistat pe raza comunei Jilavele  un autoturism condus de o femeie din județul Ilfov.

Polițiștii au descoperit în interiorul autoturismului  10 saci din rafie în care se aflau setci de pescuit și peste 400 de kilograme de pește din speciile crap și fitofag, o barcă pneumatică și două vâsle.

Cantitatea de pește a fost confiscată, fiind predată Direcției Sanitar Veterinare Ialomița în vederea luării măsurilor ce se impun.

De asemenea, atât autoturismul depistat cât și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal.

Poliţiştii ialomițeni acţionează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol, precum şi asigurării unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Informeaza IPJ IALOMITA

Articolul precedentVariantele moderne ale pomului de Crăciun
Articolul următorLiviu Dragnea, adus cu duba la Instanța Supremă. Fostul șef al PSD speră să scape de închisoare