Doi şoferi, depistaţi pe raza judeţului Ialomița conducând după ce au consumat băuturi alcoolice, sunt cercetaţi penal de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier.

În cursul nopții de 11/12 august a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Stelnica au sesizat un autoturism ce era staționat pe mijlocul carosabilului, în localitatea Cegani. În urma verificărilor a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 31 de ani din municipiul Fetești, care se afla în stare vădită de ebrietate și emana halenă alcoolică.

La solicitarea polițiștilor de a fi testat cu aparatul Drager, conducătorul autoturismului a refuzat, menționând că dorește să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge, însă la sediul unității medicale acesta a refuzat prelevarea mostrelor.

   Tot noaptea trecută, în jurul orei 00:30, același echipaj de poliție, în timp ce se deplasa cu șoferul susmenționat la spitalul din Fetești în vederea recoltării probelor de sânge au observat pe raza comunei Stelnica un autoturism ce se deplasa sinuos. La volan era un bărbat de 38 de ani, aflat în stare vădită de ebrietate și care emana halenă alcoolică.

       Și în acest caz șoferul a refuzat atât testarea cu aparatul Drager, cât și prelevarea mostrelor de sânge în vederea determinării concentrației de alcool.

Pe numele celor doi bărbați polițiștii au întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracţiunilor de  refuzul sau sustragerea de la prelevarea  de mostre biologice.

Articolul precedentANM a emis, astăzi, o nouă atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru mai multe județe din țară
Articolul următorRecord absolut de noi infectări – 1.415 cazuri și 43 de decese în ultimele 24 de ore