28 de percheziţii sunt desfăşurate, miercuri dimineaţa, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, în 16 judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Sunt percheziţii în Olt – (2 la Corabia şi 1 la Deveselu), Bucuresti – 5, Ilfov – 1, Teleorman – 1, Giurgiu – 2,  Timiş – 1, Suceava – 1, Alba- 1, Botoșani – 1, Satu Mare – 2, Covasna – 1, Ialomiţa – 1, Neamț – 1, Călărași – 3, Brăila – 2, Bihor – 1, Dolj – 1.

Potrivit IPJ Olt, descinderi sunt la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea

Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2013-2016, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidența contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat.

De asemenea, reprezentanții societății respective ar fi declarat achiziții în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societățile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.

Trei persoane urmează să fie aduse la poliţie pentru a fi audiate și dispuse măsuri legale.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Articolul precedentAlertă în supermarket-uri! Ministrul Sănătății, ședință de urgență cu șefii marilor magazine
Articolul următorPatru persoane rănite miercuri dimineață în urma unui accident rutier în localitatea Lilieci, județul Ialomița