Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au indisponibilizat peste 4300 de țigarete, 25 litri de băuturi alcoolice fără banderole fiscale și produse alimentare fără documente de proveniență.

La data de 7 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare, 3 pe raza judeţelului Ialomiţa și 4 pe raza județului Prahova, în cauză efectuându-se cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioda august 2019 – februarie a.c., mai multe persoane ar fi achiziționat țigarete provenite din contrabandă de pe raza județelor Călărași și Prahova, pe care ulterior le comercializează către persoane fizice pe raza municipiului Urziceni și a comunelor limitrofe.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 3.520 de țigarete purtând banderole fiscale emise de autoritățile Republicii Moldova și 800 de țigarete ce aveau aplicate banderole fiscale emise de autoritățile române, neputând fi justificată proveniența acestora.

De asemenea într-una dintre locațiile percheziționate funcționa un local tip bar în incinta căruia a fost identificată cantitatea de 25 litri de băuturi alcoolice fără banderole fiscale și produse alimentare în valoare de 1.073 lei fără documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la confiscarea acestora și aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documentarea întregii activități infracționale a peroanelor în cauză.

Articolul precedentGuvernul Orban 2 a fost validat
Articolul următorSchimbări majore în Educație: transport gratuit pentru elevi. Numărul maxim de copii în clasă, redus