Mieii României sunt trimiși în străinătate. Din cinci milioane de miei născuți anual, peste 3,5 milioane iau calea exportului. Iar cei mai mulți ajung în țările arabe.Fermierii din Botoșani ar putea exporta până la 4 milioane de capete spre Orientul Mijlociu în câțiva ani. Rezultatul monetar este impresionant, iar fermierii se bucură de dezvoltarea sectorului ovin. 

Iordania, Arabia Saudită, Iran sau Kuweit. Acestea sunt doar câteva dintre țările interesate de mieii din România. Fermierii sunt atrași ca un magnet de prețurile oferite de arabi, iar animalele apucă repede calea străinătății.

„Circa 5 milioane de miei anual pot fi cu o destinație de export,” a spus Ionică Nechifor, președinte ACOC Moldoovis.

Crescătorii de ovine din Botoșani ar putea exporta anual peste 100.000 de miei în țările arabe. Iar asta datorită rasei crescute de fermierii din județ.

„Rasa Karacul de Botoșani este prioritatea numărul 1 a doritorilor de carne din țările arabe, care până la urmă dacă ne gândim la istoria rasei, provine tot din zona Orientului Mijlociu,” a mai spus fermierul român.

Arabii au și condiții. Mielul cumpărat viu trebuie să aibă cel puțin 20 de kilograme pentru a nu fi toxic, iar cel cumpărat la carcasă cel puțin 9 kilograme. 

Articolul precedentVreme capricioasă în noaptea de Înviere și în zilele Pascale! Date de ultimă oră de la meteorologi
Articolul următorCe trebuie să faci cu lumânarea de la Înviere. Sfaturile părintelui Vasile Ioana: „Aceasta nu este o lumânare obișnuită”