Un nou caz de vaccinare fictivă a avut loc în județul Ialomița, unde anchetatorii au deschis dosar penal pe numele unui registrator din centrul de vaccinare de la Slobozia. Acesta ar fi înscris în sistem mai multe persoane care nu au fost, de fapt, vaccinate, scrie realitatea.net.

Bărbatul este cercetat acum pentru fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu. Iar polițiștii încearcă să verifice fiecare persoană bănuită că s-ar fi vaccinat fictiv. 

Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomița, a precizat că este vorba de o sesizare din oficiu a oamenilor legii. La centru cu pricina, nu există formulare completate de persoanele presupus imunizate, iar acestea nu figurează în registrul de vaccinare al locației.

,,La un centrul de vaccinare din Slobozia a reieșit că șase persoane nu ar fi completat formulare de acord și nu figurează în registrul de vaccinare al centrului. Aceste persoane se presupune că nu au fost supuse procedurii de vaccinare. Nu se regăsesc în registrul constituit. Nu există formulare completate, acord pacient sau chestionar de triaj”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, la un post TV.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele persoanei care a oferit adeverințele de vaccinare.

Sursa: Realitatea de Ialomita