Alimentele extrem de populare, care ne fac cu ochiul de fiecare dată când le vedem la raft, au în compoziție ingrediente toxice. Fie că vorbim despre colorantul din chipsuri sau despre nisipul folosit în piperul măcinat, toate dăunează grav sănătății pe perioadă îndelungată. Un vlogger din Statele Unite a postat un videoclip în care prezintă cu lux de amănunte otrava din alimentele preferate și de români. 

„Hai să ignorăm multe dintre aceste ingrediente. Știm cu toții că uleiul de porumb și uleiul vegetal sunt periculoase și glutamatul monosodic ar trebui evitat atunci când este produs chimic. Dar cum obțin acea culoare portocalie frumoasă, care îți ajunge pe degete și le lingi când te uiți pe MTV? O fac cu galben 6 și roșu. Cum obțin culoarea roșie din acest suc cu fructe? Din roșu 40. Deci, de ce sunt culorile artificiale, precum roșu 40, galben 5, albastru 1 rele? Pentru că sunt derivate din petrol și țiței nerafinat. Nu poți pune roșu 40 sau galben 5 în mâncăruri sau băuturi. „, spune vloggerul.

„Nu te lăsa păcălit de acest ulei de măsline, pentru că are agenți anti-formare și elemente pe care nu îi vrei în corpul tău.  Pâinea albă. Chestia asta este cea mai proastă dintre cele mai proaste. Uită-te la ingrediente: ingredientul numărul unu este făină de grâu îmbogățită nealbită, așa că acesta este primul steguleț roșu. Nu cumpărați niciodată pâine făcută cu făină albită sau nealbită, pentru că practic se ia un grâu întreg și se scoate tot ce este bun în el. Există o diferență uriașă între piperul negru pre-măcinat și boabele de piper negru. Iar asta pentru că unii furnizori adaugă semințe de papaya, frunze, ardei măcinat și nisip. Nu puteți face diferența.

Ridicați mâna dacă ați crescut cu brânză parmezan într-un borcan. Cu toții am făcut-o. Dacă citești ingredientele, vei vedea pudră de celuloză, care nu este rea în sine, dar este pulpă de lemn și, în fapt, aproape 8% din volumul recipientului ar putea fi pulpă de lemn. Cafeaua este unul dintre cele mai scumpe produse agricole din lume, ceea ce înseamnă că poate fi fraudulos, mai ales când primești boabe măcinate. De multe ori pot pune în interior crenguțe uscate, boabe de soia, porumb și multe altele, iar pentru că este într-o pungă de acest fel nu îți poți da seama ce este înăuntru.

Dacă vezi că ingredientul din cerealele tale este BHT (n.r Hidroxitoluen Butilat) pune-l înapoi. Și este, de asemenea, și în cerealele cu aspect sănătos, ca acesta. Este un conservant pe bază de petrol.”, mai explică vloggerul.

Articolul precedentVremea 7 iunie – Instabilitate termică – Unde va ploua, prognoza completă
Articolul următorCum să te îmbraci pentru un interviu de angajare?