În ultimii ani, compania Romprest a fost implicată în mai multe scandaluri în diferite orașe ale țării. Mai multe orașe au fost sufocate de gunoaie, locuitorii fiind cel mai afectați. Care este motivul rezilierii contractelor cu Romprest, dezvăluit într-o nouă ediție a emisiunii „Culisele statului paralel”, la Realitatea PLUS.

În ultimii ani, compania Romprest a fost implicată în mai multe scandaluri în diferite orașe ale țării.

Acum patru ani, municipiul Râmnicu Vâlcea a fost invadat de gunoaie. Mai bine de o săptămână, gunoiul nu a fost ridicat de firma Romprest, cea care câștigase licitația pentru salubrizare, potrivit presei locale. Mașinile companiei au fost nevoite să stea la coadă la stația de sortare din Râureni pentru că nu mai puteau depozita acolo gunoiul. Jurnaliștii de la Vocea Vâlcii au scris că motivul a fost reprezentat de amenda primită de companie de la Garda de Mediu Vâlcea, deoarece Romprest, care în acel moment câștigase licitația de un an, nu îndeplinise toate condițiile cerute. Astfel că, locuitorii au stat zile bune cu maldăre de gunoaie neridicate.

Situația s-a repetat și în Tecuci, unde orașul a fost sufocat de gunoaie în urmă cu mai mulți ani. Deşi au contracte ferme încheiate cu aceeași companie, unele asociaţii de proprietari din municipiul Tecuci au înregistrat restanţe la plată astfel că Romprest a sistat colectarea acestor deşeuri, potrivit informațiilor publicate pe site-ul primăriei.

Cu o criză a deșeurilor menajere s-a confruntat și orașul Negrești. Locuitorii au stat zile întregi cu gunoaiele neridicate de la punctele de colectare. Din cauză că șapte puncte nu au fost dotate cu containere noi, operatorul local de salubritate a refuzat să mai ridice deșeurile, a scris estnews.ro

Și în Nehoiu au fost probleme cu firma Romprest. Contractul a fost încheiat în 2009, dar, trei ani mai târziu, primarul orașului de la acea vreme Florentin Lungu a refuzat să mai facă plățile către această societate pe motiv că nu-și face treaba. Ca urmare, Romprest a refuzat să mai ridice gunoiul menajer până la stabilirea de comun acord a modului de eșalonare a datoriilor. Mai mult, autoritățile locale au fost nemulțumite deoarece Romprest a cerut majorarea serviciilor cu 27%. Consiliul local a fost de acord cu o creștere de numai 16%, iar până la rezilierea contractului a fost doar un pas, potrivit ziarului opinia.

Ultimul scandal de amploare în care este implicat Romprest afectează locuitorii din sectorul 1 al Capitalei. Reamintim că Romprest nu mai ridică de la finalul lunii noiembrie depozitele necontrolate de deșeuri, din cauză că Primăria are facturi neplătite de 94 milioane lei. Edilul sectorului Clotilde Armand a declarat că facturile ar fi umflate, și din această cauză nu le plătește. În tot acest timp, cetățenii din zonă sunt cei care trebuie să suporte mizeria și gunoaiele lăsate în urmă de Romprest.

Citește și „Culisele statului paralel” | Sectorul 1 al Bucureștiului, îngropat de „mafia gunoaielor”. Șefii Romprest, viață de lux, iar angajații au salariile tăiate

Articolul precedentConducerea PNL l-a validat: Florin Cițu este premierul propus să formeze noul Guvern!
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 124. AUR în Parlament