Dorin Cârlan, unul dintre cei trei paraşutişti care i-au împuşcat pe Nicolae Ceauşescu şi pe Elena Ceauşescu în ziua de 25 decembrie 1989, din ordinul generalului Victor Atanasie Stănculescu, a vorbit pentru Realitatea Plus şi realitatea.net, la 30 de ani de la Revoluţie. Este singurul interviu acordat unei instituţii de presă din România în anul în care marcăm 30 de ani de la acele evenimente.

Dorin Cârlan a făcut parte din aşa zisul pluton de execuţie al lui Nicolae Ceauşescu şi al Elenei Ceauşescu, alături de alţi doi paraşutişti, Octavian Gheorghiu şi Ionel Boeru. După cum chiar Cârlan a explicat, „nu a fost niciun pluton de execuţie, s-a tras de la şold, de la un metru şi jumătate, fără ca cineva să fi ordonat foc”. Şi asta după ce, cu nici 5 minute în urmă, se terminase „falsul proces” sau „simulacrul de proces”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii militari în luna aprilie a acestui an.

După ce a tras în Nicolae şi în Elena Ceauşescu, mulţi l-au numit criminal. Mai mult decât atât, propriul fiu îl reneagă şi nu vrea să mai audă de el, din cauza celor petrecute pe 25 decembrie 1989, când gloanţele plecate din arma sa, un AK 47 cu pat de lemn, au pus capăt vieţii soţilor Ceauşescu. Acesta este numai unul dintre lucrurile pe  care lumea le află în premieră din interviul acordat de Dorin Cârlan televiziunii Realitatea Plus şi site-ului realitatea.net.

Şi pentru că un jurnalist trebuie să dea cuvântul, în primul rând, celor care încă  trăiesc şi mai pot spune povestea, în calitate de martori oculari ai evenimentelor istorice, realitatea.net publică interviul integral acordat de Dorin Cârlan.

Citeste interviul pe www.realitatea.net

Articolul precedentNumărul victimelor din Bacău moarte în accidentul de la Urziceni a crescut
Articolul următorFrig și ninsori în aproape toată țara până de Revelion – AUDIO