Oficiosul Consiliului Județean Ialomița înghite 2 miliarde lei anual

Consiliul Județean Ialomița toacă peste 2 miliarde de lei anual pentru editarea unei sorcove media care ilustrează activitatea președintelui instituției, Victor Moraru. În 8 pagini tipărite în 20.000 de exemplare și difuzat gratuit în tot județul se lăbărțează poze cu președintele și câteva texte inepte.

Deși este declarată drept buletin informativ editat de Consiliul Județean Ialomița, publicația Ialomița Ta este o colecție de fotografii care-l înfățișează pe președintele Victor Moraru. În ediția din luna iunie sunt inserate 26 de astfel de poze.

Costurile cu editarea sunt acoperite de prestația salariaților Consiliului Județean Ialomița, care trudesc în a găsi metafore care să ilustreze personalitatea președintelui.

Tiparul consumă circa 98.000 de lei anual. Fițuica propagandistică este tipărită pe hârtie de cea mai bună calitate.Distribuția costă peste 120.000 de lei pe an și este făcută de Poșta Română.

Conținutul „publicației” amintește de ziarele PCR. Informația lipsește cu desăvârșire iar atunci când mai apare este sugrumată de ode și citate largi din alocuțiunile halucinante ale conducătorului suprem.

Este evident și pentru un neinițiat că avalanșa de poze care-l înfățișează pe Conducător că fițuica editată pe bani publici are rol electoral. Așa se explică avalanșa de fotografii care se prăvălește peste potențialul cititor al publicației. Nici măcar Ceaușescu nu avea atâtea poze într-un singur ziar.

La aceste costuri se adaugă plățile lunare făcute de Consiliul Județean Ialomița către așa zisa media electronică. Aici sunt incluse câteva site-uri specializate în difuzarea de clipuri video și televiziunea Antena 1 Slobozia, controlată de finul lui Victor Moraru.

Acești prestatori difuzează exclusiv materiale în care apare copios președintele Moraru. Pentru efort prestatorii încasează în total peste 80.000 de lei anual. Nici un alt președinte al consiliului județean n-a avut asemenea comportament aberant.

Articolul precedentOraşul de Floci ar putea fi reabilitat cu 12 milioane de lei
Articolul următorPodul rutier de la Slobozia va fi reabilitat