Gheorghe Vlase acuză calitatea carosabilului. (foto- libertatea.ro)

Gheorghe Vlase, patronul uneia dintre celei mai mari companii de transport din România, dar și un pasionat conducător de autocamioane, susține că este o problemă cu porțiunea de drum pe care a avut loc accidentul de la Alexeni.

Vlase spune că, în aceeași seară, pe la miezul nopții, a trecut prin curba în care s-a produs accidentul și mașina a derapat ușor aruncându-l pe contra sens:

Eu cred că în zona respectivă dintre Alexeni și Balaciu este ceva în neregulă cu șoseaua. Am trecut exact pe acolo în jurul miezului nopții, deci cam cu 3-4 ore înainte de accident. Ploua foarte rău și în curbă, deși conduceam cu viteza adecvată condițiilor de drum, am simțit cum camionul o ia spre axul drumului și frâna nu mă ajută. Norocul meu a fost că n-a venit nimic din față. Am un camion Scania, de ultimă generație, echipat cu anvelope de top. Mi s-a mai întâmplat acest fenomen și pe alte porțiuni de drum în Prahova sau Timiș.

Dar în seara respectivă n-am avut această problemă până la curba respectivă. Ar putea fi vorba despre produse petroliere deversate în zonă accidental, care au afectat șoseaua sau pur și simplu despre calitatea proastă a mixturii asfaltice a stratului de uzură. Se știe că marii „constructori de drumuri” mai fac tot soiul de inginerii care să le aducă profituri mai mari și utilizează materiale de proastă calitate aduse din Ucraina sau cine știe de pe unde. În toată țara există astfel de zone care sunt capcane mortale pentru șoferi.

Mai mulți șoferi cu experiență cu care țin legătura mi-au spus că s-au întâlnit în multe locuri din țară cu asemenea probleme. Ar trebui expertizată de urgență zona aceea de drum pentru că acolo ceva a fost în neregulă. Uitați-vă că autocamionul, așa cum apare în fotografii, este lovit în partea dreaptă și nu în stânga, cum ar fi fost normal. Urme de frânare nu aveau cum să se vadă. Ploaia abia se oprise iar frânele n-au ținut. Eu așa cred.

Vlase spune că i-a comunicat incidentul și șefului Poliției Rutiere din Ialomița, căruia i-a solicitat să ceară o expertiză pe porțiunea de drum respectivă.

Afacerea trece prin curtea Clean Tech

Camionul care a provocat accedentul, cu tot cu șofer, s-a aflat până în 2016 în curtea firmei primarului din Ciulnița, Stelică Gheorghe. Acesta s-a ocupat multă vreme de transportul materiei prime (țesuturi moi provenite de la abatoarele de păsări) pentru fabrica de făinuri proteice din localitatea pe care o păstorea.

Din motive necunoscute, primarul a predat afacerea vărului său din comuna Ion Roată, Marinică Cazacu, fost prefect al județului. Cazacu apare ca fiind doar angajat la firma căreia îi aparține camionul, firmă care este controlată în acte de sora sa. El a ieșit din toate afacerile după ce Curtea de Apel Prahova a pronunțat în cazul său o sentință de condamnare definitivă de 3 ani de închisoare cu suspendare și plata unor daune de peste 6 milioane de euro.

Până în prezent nu se știe dacă transportul executat de autocamion se făcea în condiții legale din punct de vedere al încărcăturii și al traseului aprobat. Autoritățile nu au făcut nicio precizare în acest caz. Clean Tech Internațional a devenit parte a grupului Saria, divizie a  RETHMANN Group, care deține 120 de site-uri și operațiuni în 19 țări din toată lumea.

 

Articolul precedentHCM Slobozia pierde cu Rapid București și este la doar un punct de retrogradarea directă
Articolul următorViceprimarul frizer din Fierbinți, declarat incompatibil de ANI