Lupta pentru fotoliul de la Cotroceni a început chiar înainte de rotativă de la Palatul Victoria. Marcel Ciolacu, Laura Codruța Kovesi, Victor Ponta, Mircea Geoană, Eduard Hellvig, Nicolae Ciucă, Ludovic Orban, George Simion sau chiar Diana Șoșoacă sunt nume lansate în spațiul public ca viitori șefi de stat. 

Discursuri privind transformarea României într-o tară prosperă se rostesc de la tribune, în platourile de televiziune și radio. Fiecare se îndreaptă către un electorat țintă, de la pensionari până la tineri, de la naționaliști până la globaliști. De la nume care apar pentru a 2 oară în această cursă, precum Mircea Geoană, Victor Ponta sau Viorica Dăncilă, până la șefi sau foști șefi ai serviciilor de forță, în lista prezentată, în exclusivitate, la „România Suverană” se regăsesc toate orientările politice ale momentului.

Actuala coaliție de la palatul Victoria și caută cei mai buni oameni pentru a prelua funcția de președinte al României. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu evită să își anunțe candidaturile, dar sunt cele mai vizibile persoane din partidele pe care le conduc.

NICOLAE CIUCĂ, premierul României

MARCEL CIOLACU, președintele PSD

În afară de liderii celor două partide, în spațiul public sunt vehiculat și numele directorului SRI Eduard Hellvig. Acesta nu este străin de lumea politică, a fost lider al PNL și chiar secretar general al partidului.

EDUARD HELLVIG, director al SRI

Unul dintre posibili candidați la alegerile prezidențiale este Mircea Geoană. Deocamdată, secretarul adjunct al NATO pare să nu fi câștigat susținerea lui Marcel Ciolacu.

MIRCEA GEOANĂ, secretar general adjunct al NATO

De asemenea, un personaj cu notorietate în societatea românească este Laura Codruța Kovesi. Acesta este văzută de unii chiar un viitor candidat la fotoliul de la Cotroceni, chiar dacă public a negat, cu subiect și predicat, această variantă. „Nu, nu doresc să candidez la președinția României.”

LAURA CODRUȚA KOVESI, procuror-șef european

DANIEL MORAR, fost procuror-șef al DNA

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova

Zona naționalistă și suveranistă este disputată de Diana Șoșoacă, Victor Ponta și George Simion. Fiecare încearcă să convingă acest electorat abandonat de partidele mari.

DIANA IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ, președintele S.O.S.

GEORGE SIMION, președintele AUR

Tot pe lista potențialilor candidați se găsesc și 4 foști lideri de partid, care și-ar putea încerca norocul sub sigla unor formațiuni mult mai mici.

VICTOR PONTA, fost premier al României

VIORICA DĂNCILĂ, fost premier al României

LUDOVIC ORBAN, fost premier al României

LIVIU DRAGNEA, fost președinte PSD

În fine, un nume destul de frecvent invocat, mai mult ca model de intelectual în politică, este cel al președintelui Academiei Române, IOAN AUREL POP, potrivit Realitatea Plus.

Articolul precedentPrognoza meteo pe o lună: temperaturi anormale, aer tropical. Cum va fi vremea până pe 13 februarie
Articolul următorMinisterul Dezvoltării, prin programul „Anghel Saligny”: peste 72,5 milioane lei pentru drumuri locale și rețele de alimentare cu apă și canalizare