Parlamentarii vin cu o avalanșă de propuneri legislative prin care vor să acorde ajutoare cât mai multor categorii de români. 

Problema este însă că nu există resurse financiare pentru aceste beneficii, iar majoritatea dintre ele nu sunt susținute de către Guvern.   

Parlamentarii puterii au depus un proiect prin care vor ca toți angajații din mediul privat să beneficieze de tichete de vacanță în valoare de 1450 de lei. Impactul bugetar ar fi de 6 miliarde de lei anual și ar trebui să beneficieze de ea 4,2 milioane de angajați.   

Ministrul Finanțelor a anunțat că ar putea susține această idee, însă cu modificări. Ar putea să fie la latitudinea angajatorului, nu obligatoriu.   

O altă propunere este aceea ca indemnizația pentru mame să crească. Potrivit proiectului, cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic de 60% din salariul minim brut, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 12.000 lei, adică de 4 ori valoarea salariului minim brut, conform Antena 3.

Concret, dacă vorbim de salariul minim de 3000 de lei, indemnizația minimă ar crește de la 1500 la 1800 de lei..   

Un alt proiect resusținut este cel al USR prin care se cere TVA redus la 5% pentru curent electric și gaze.   

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentRomânia riscă să piardă trei miliarde de euro din PNRR, din cauza Legii pensiilor speciale. Marcel Ciolacu: ”Trebuie să venim cu ceva sustenabil și corect”
Articolul următorAvertizare de intensificări ale vântului