Nicolae Ciucă a fost numit, atăzi, șef la Senat. În paralel, continuă negocierile pentru formarea noului guvern, condus de Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă a obținut 88 voturi „pentru” și 16 „contra”.

Anca Dragu, propusă de USR pentru această funcție, a obținut 16 voturi „pentru” și 88 „împotrivă”.

Au votat 114 de senatori și voturi nule – 10.

Celelalte grupuri parlamentare nu au propus candidați.

Nicolae Ciucă şi-a depus luni mandatul de prim-ministru pentru a putea fi demarate procedurile privind rotativa guvernamentală.

„Doresc să vă mulţumesc în primul rând pentru modul în care aţi sprijinit activitatea Guvernului României începând de la momentul în care senatului şi-a intrat în mandat. Doresc să vă mulţumesc pentru votul dvs de încredere şi să vă asigur că din această poziţie, împreună cu dvs vom continua să desfăşurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliţiei şi la sprijinirea întregii activităţi guvernamentale. Avem proiecte care nu face altceva decât să continue să modernizeze şi să dezvolte România, pentru asta trebuie să ne desfăşurăm activitatea şi să găsim soluţiile, pentru a falicita din punct de vedere legislativ, tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de ţară””, a declarat Ciuca după ce a fost ales în funcția de președinte al Senatului.

Reamintim ca, pe 29 iunie 2022, Florin Citu a demisionat din funcţia de presedinte al Senatului, iar de atunci interimatul este asigurat de Alina Gorghiu.

In paralel, la Palatul Cotroceni vor avea loc negocieri intre partidele poloitice si presedintele Klaus Iohannis.

Conform programului facut public de Administratia Prezidentiala, startul acestor negocieri va fi dat de social-democrați, liberali și grupul parlamentar al minoritatilor nationale (altele decat cea maghiara), care vor intra primii la discuțiile cu șeful statului, programate să înceapă la ora 12.00. Rand pe rand vor discuta cu Iohannis reprezentantii UDMR (12:30), USR (13:00), AUR (13:30).

Daca lucrurile vor decurge bine la negocierile de la Cotroceni, ar putea ca maine Ciolacu sa fie investit in functia de premier al Romaniei, iar joi sa conduca si prima sedinta de Guvern de la Palatul Victoria.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKylian Mbappe nu-şi va prelungi contractul scadent în 2024
Articolul următorÎnregistrarea video cu momentul în care jurnalistul sportiv Marian Olaianos o agresează fizic, în incinta TVR, pe colega sa Nadine Vlădescu