Exemplu de "educaţie" în centrul municipiului Slobozia: ambalaje şi gunoaie îndesate în gardul viu!

Lucrătorii DADP Slobozia au rămas sideraţi când au găsit în spatele unei băncuţe din centrul municipiului Slobozia un munte de gunoaie. Lângă locul transformat în focar de infecţie există de ani de zile coşuri de gunoi!

Nesimţire şi lipsă de educaţie la cetăţeni care se mândresc că sunt locuitori ai Sloboziei, municipiul reşedinţă al judeţului Ialomiţa. Ambalaje, sticle PET ori cutii de aluminiu au fost îndesate în „gardul viu” din zona magazinului „Ialomiţa”.

Operaţiunea declanşată de Direcţia de Administrare a Domeniului Public Slobozia de a muta băncuţele de pe trotuare câţiva metri în spate, în alveole special create, a scos la iveală gradul de nesimţire al unora dintre locuitorii municipiului Slobozia.

În zona magazinului „Ialomiţa”, una dintre zonele centrale al urbei, gardul viu din spatele unei băncuţe era înţesat cu ambalaje de biscuiţi, chipsuri, sticle de suc din plastic ori cutii de aluminiu de bere.

„Am găsit un munte de mizerie în spatele unei băncuţe pe care intenţionăm că o retragem câţiva metri în locul gardului viu din spatele ei. I-am rugat pe angajaţi să verifice şi porţiunile de gard viu din zonă şi pur şi simplu m-am îngrozit de ce am găsit.”, explică situaţia neplăcută Petre Roşca Valeriu, directorul DADP Slobozia.

Pentru că pe o lungime de circa 20 metri tot gardul viu era „împănat” cu ambalaje şi că resturile emanau un miros pestilenţial, a fost nevoie ca tot gardul viu maltratat să fie scos şi îndepărtat.

„Din cauza gunoaielor aruncate zona s-a transformat într-un focar de infecţie şi, din păcate, am fost nevoiţi să scoatem tot gardul viu pentru a igieniza zona. Acolo vom planta arbori, vom renunţa la gardul viu pentru ca oamenii să nu mai îndese gunoaiele în el.”, a anunţat directorul DADP Slobozia.

Grav este că lângă această băncuţă sunt montate două coşuri de gunoi dar cei care au mâncat ori băut au considerat că este mult mai comod să arunce în spate ori să îndese în gardul viu ambalajele.

Poliţia Locală Slobozia a dat o singură amendă în trei luni!

Poliţia Locală Slobozia are atribuţiuni şi pe linia protecţiei mediului, având posibilitatea de a constata şi aplica sancţiuni contravenţionale celor care aruncă ambalaje pe jos ori în alte locuri decât la coşul de gunoi.

Obişnuiţi de ani de zile să pândească şi să sancţioneze conducătorii auto care opresc maşinile ori la lasă în staţionare în locuri nepermise de pe marginea bulevardelor municipiului Slobozia, poliţiştii locali nu mai au timp şi pentru sancţionarea celor care generează situaţii precum cea de la magazinul „Ialomiţa.”

Din raportul întocmit cu privire la activitatea desfăşurată în primele trei luni din 2019 reiese că Poliţia Locală a avut fix patru intervenţii punctuale la capitolul „Poluarea Mediului, Sănătatea Publică”.

Dintre aceste patru cazuri izolate în trei dintre situaţii s-a decis că aplicarea unui „avertisment” este suficient. Un singur cetăţean a fost amendat pentru că a aruncat gunoiul unde nu trebuie în primele trei luni, sancţiunea financiară aplicată fiind de 400 lei, plătibilă la jumătate în termenul legal.

 

Articolul precedentPeste 76% din bugetul spitalului județean Slobozia este tocat pe salarii
Articolul următorConsiliul Județean acordă indemnizații de 2000 de lei pentru naștere