Demisia vicepreședintelui ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei) Henorel Soreață i-a oferit lui Marian Neacșu oportunitatea de a ocupa această funcție. Propunerea a venit de la Victor Ponta, președintele Pro Romania, care a explicat la Realitatea TV cum s-a petrecut fericitul eveniment:

Astăzi și-a dat demisia un vicepreședinte de la ANRE. Eu am profitat imediat, am vorbit cu Marian Neacșu, mi-a zis că vrea să meargă acolo și l-am propus. Noi, Pro România, nu propunem nici la Banca Națională, nici la alte instituții. Eu nu am vorbit decât cu Marian Neacșu. După care Marian Neacșu a pus mâna pe telefon și l-a întrebat pe Ciolacu: „Bă, după ce că m-ați dat afară din partid, după ce că m-ați făcut trădător, îmi puneți contracandidat? Nu știu ce au discutat cei de la PSD, probabil că le-a fost și lor rușine de cum s-au comportat cu el și au zis că nu pun pe nimeni. Cred că pierd dacă își pun un contracandidat și în felul ăsta nu câștigă ceilalți.”

Marian Neacșu a confirmat interesul pentru această funcție dar spune că susținerea nu vine de la PSD, ci este rolul relațiilor sale personale. Ceea ce susține Neacșu este faptul că nu există nicio înțelegere între Pro România și PSD cu privire la această funcție, ceea ce ar exclude ideea unei colaborări între aceste partide pentru susținerea guvernului. De altfel domnul Marian Neacșu a afirmat că numirea în funcția de vicepreședinte ANRE nu este politică, deși candidații sunt votați de parlament în ședință comună a celor două camere. Marian Neacșu a îndeplinit funcția de consilier expert la cabinetul președintelui ANRE, angajat prin convenție cu timp parțial, în perioada decembrie 2017-aprilie 2019. Ulterior a fost dat afară din ordinul lui Dragnea.

Conducerea ANRE este asigurată de un președinte și doi vicepreședinți numiți de Parlament. Salariul unui vicepreședinte al ANRE poate ajunge la 9000 de euro lunar, potrivit estimărilor presei, Instituția nu publică pe site veniturile angajaților. Desemnarea lui Marian Neacșu în această funcție ar putea fi votată în sesiunea extraordinară a Parlamentului convocată pentru prima săptămână din luna iulie.

 

Articolul precedentPorci confiscați și uciși la Făcăeni
Articolul următorPrimăria Slobozia renunță la dezinsecția aeriană. Țânțarii vor fi combătuți doar cu tunul!