Astăzi, 8 mai, musulmanii sărbătoresc Noaptea Sfântă de Kadir (Kadir Gecesi, noaptea care  încununează Luna Sfântă Ramazan, Luna a Postului, lună a binecuvântării și a curățării sufletești și trupești.

Cu prilejul Nopții Sfinte de Kadir, musulmanii din țara noastră au dreptul de liberă circulație în intervalul orar 22:00-05:00 pentru efectuarea rugăciunilor specifice Lunii Sfinte Ramazan în cadrul moscheilor. Anul acesta fiecare moschee va fi deschisa pe întreg parcursul nopții de 8/9 mai 2021.

Noaptea de Kadir semnifică noaptea în care Allah a început revelarea Coranului, profetului Muhammad, prin intermediul îngerului Gabriel. Aceasta noapte importantă din luna Ramadan este cunoscută ca Noaptea hotărârii divine, Noaptea Destinului, Noaptea Gloriei. În această noapte a început misiunea lui Muhammed omul ca Muhammed Profetul lui Allah, cel care a fost însărcinat cu transmiterea mesajului nu doar oamenilor lui, ci întregii omeniri. Revelația care a început în anul 610, în noaptea Destinului a luat sfârșit după 23 de ani.

Imagine

O Noapte de Kadir binecuvântată!

Kadir Gecemiz Mübarek olsun!

Kadîr Keșemîz qayîrlî bolsîn!

Laylat-ul Qadr Mubarak!

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentDebut cu ghinion pentru Simona Halep la Roma
Articolul următorMesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Europei: ”Pandemia a pus la grea încercare Uniunea Europeană”