Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua îngheţatei de ciocolată

Deşi, potrivit statisticilor, vanilia este considerată cea mai populară aromă de îngheţată, îngheţata de ciocolată are o istorie mai veche. Prima reţetă de îngheţată de ciocolată a fost documentată în cartea ”The Modern Steward” din 1692.

 

Ziua îngheţatei cu ciocolată este sărbătorită în SUA la 7 iunie (#ChocolateIceCreamDay) şi a fost instituită la propunerea unui producător de îngheţată în scopul creşterii vânzărilor.

Deşi în zilele noastre îngheţata este un produs accesibil, până la sfârşitul anilor 1800 este destinată doar oamenilor bogaţi şi elitelor. Iar asta pentru că erau singurii care îşi permiteau să o importe şi apoi să o congeleze la sosire.

 

Asemenea unei tablete de ciocolată, îngheţata de ciocolată este extrem de versatilă – poate fi adăugată la deserturi, milkshake-uri, poate fi combinată cu o varietate de alimente dulci şi sărate sau chiar cu alte preparate din ciocolată pentru a crea un desert delicios.

Câteva lucruri inedite despre îngheţată:

Romanii trimiteau sclavi pe munte pentru a strânge zăpadă căreia îi adăugau apoi arome de fructe.

În Hawaii există un arbust (Inga edulis) al cărui fruct, sub formă de păstăi, are gust de îngheţată.

 

Recordul mondial pentru mâncat îngheţată a fost doborât în 2017 când Miki Sudo a mâncat 16,5 cutii de îngheţată în şase minute.

În 2016, americanii au consumat 2,7 miliarde de litri de îngheţată.

Este nevoie să muşti de 50 de ori dintr-un cornet de îngheţată pentru a-l termina, potrivit cercetătorilor.

Ciocolata este glazura preferată peste îngheţată.

Cea mai potrivită zi pentru a mânca îngheţată este duminică.

Articolul precedentPremierul Ciucă: ”Suntem în grafic pentru a obţine ceea ce ne-am propus, respectiv ca România să beneficieze în acest an de 10 miliarde de euro din PNRR”
Articolul următorAkita Inu, rasa de câini din ce în ce mai POPULARĂ în România. De ce sunt atât de îndrăgite micile patrupede: CARACTERISTICI