Monica Macovei a depus contestație la sentința dată de Judecătoria Mangalia, care a condamnat-o la închisoare cu suspendare, la muncă în folosul comunității și la urmărea unui program de reintegrare socială! Și victima sa, motociclistul Ilie Constantin, a depus contestație. Cererile vor fi judecate astăzi. Între timp, fostul premier Adrian Năstase intervine în scandalul Monicăi Macovei și o atacă dur pe acesta. 

În motivarea sentinței prin care Monica Macovei a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare, judecătorii au stabilit că vina pentru accidentul de la Mangalia aparține exclusiv fostei europarlamentare.

„Infracțiunea a fost săvârșită din culpă deoarece inculpata nu a prevăzut rezultatul faptei ei, deși trebuia și putea să-l prevadă. Urmarea imediată o reprezintă leziunile suferite de partea vătămată. Legătura de cauzalitate dintre activitate inculpatei și urmarea imediată rezultă fără dubiu din concluziile raportului de constatare medico-legal (…). “, se arătă în motivarea judecătorilor.

Acum, după depunerea contestațiilor de către ambele părți, apelul este judecat la Curtea de Apel din Constanța. Și fostul premier Adrian Năstase a avut o reacție în scandal.

„Monica Macovei a fost condamnată de justiția statului de drept din țara noastră la o pedeapsă groaznică – sase luni de închisoare cu suspendare. Totuși, în acest fel, „regina anti-corupției” din România a intrat în categoria „penalilor”. În procesul civil, probabil că motociclistul va fi condamnat să-i plătească daune morale, deoarece el nu ar fi trebuit să se afle acolo în momentul în care Macovei se întorcea de la activitățile vamaiote”, a scris Adrian Năstase, după condamnarea Monicăi Macovei.

Motociclistul spulberat de fostul ministru al justiției a declarat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că i se pare mult prea mică pedeapsa primită de fostul demnitar.

„Mi se pare o pedeapsă prea mică în comparație cu suferința mea și urmările pe care le voi avea pentru restul vieții. Dacă ar fi să punem în balanță comportamentul și atitudinea, ar dura prea mult”, a spus Ilie Constantin, motociclistul accidentat de Monica Macovei.

Citește și: Motociclistul lăsat infirm de Monica Macovei, declarații șoc: „Nici măcar nu a venit să vadă dacă am murit sau trăiesc“

Articolul precedentCSM a amânat discuțiile privind suspendarea judecătoarei lui Vlad Pascu
Articolul următorÎncep semifinalele Cupei României la fotbal