Minorilor li s-ar putea interzice fumatul în public, mai exact în parcuri, stadioane, gări și autogări, dar și în incinta școlilor sau pe o rază de 200 de metri în jurul acestora. Dacă nu respectă legea, tinerii ar putea fi amendați cu până la 500 de lei. Inițiativa legislativă a fost depusă la Senat și urmează să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate.

 Potrivit unui studiu, aproape jumătate dintre minorii din țara noastră au fumat cel puțin o dată în viață. 31% cel putin o data în ultimul an, iar un un sfert dintre ei, cel puțin o dată în ultimele 30 de zile.

Grav este că vârsta celor care se apucă de fumat este din ce în ce mai fragedă. Mulți nu se mai ascund și ajung să aprindă țigara și în locurile publice. În proiectul de lege, minorilor le este interzis fumatul în parcuri, stadioane sau în apropierea școlilor.

Amenzile prevăzute sunt usturătoare. Cei depistați ar putea primi între 100 și 500 de lei.

Consumul de tutun, alcool, dar și droguri a crescut foarte mult în rândul tinerilor, iar specialiștii spun că dezvoltarea lor este grav afectată.

Propunerea legislativă a fost făcută de senatorii PSD și urmează să ajungă în comisiile de specialitate. 

Articolul precedentCompensarea prețului la carburanți, prelungită până la sfârșitul anului. Anunțul premierului Nicolae Ciucă
Articolul următorBolnavii de cancer din România ar putea primi certificat de handicap direct la diagnosticare- Anunțul lui Marius Budăi