Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat că garanția pentru sticlele din plastic pe care Ministerul Mediului o va propune va fi de 50 de bani pe sticlă, indiferent de mărimea acesteia, dacă este de până în 3 litri. Cine adună 10 sticle are 5 lei.

„Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată”, a declarat Tanczos Barna, pentru Digi24.

Ministrul Mediului a precizat că vor putea fi predate și sticlele fără dop, dar vor trebui să fie sticle colectate după pornirea programului, nu unele vechi, aruncate în natură.

Fiecare sticlă va avea un marcaj care o identifică în sistem și din momentul acela se pot preda.

„Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, a mai afirmat ministrul Tanczos Barna.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentFestivalul Neversea, care urma să fie organizat în luna iulie, reprogramat tot în acest an 
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Cristian Rizea: „De ziua lui Adrian Năstase ne încolonam, fiecare cu câte un tablou în mână, în sediul din Kiseleff”