Unirea Slobozia a cedat în fața celor de la CSA Steaua, scor 2-0, în Ghencea, în deschiderea etapei a 9-a.

Steaua a deschis scorul in minutul 25, după ce Claudiu Dragu a trimis balonul în poartă tot din lovitură de cap. Gazdele și-au dublat avantajul 11 minute mai târziu, printr-un gol din afara careului reușit de Emilian Pacionel. 

La meci au asistat antrenorul Anghel Iordănescu şi mai mulţi componenţi ai echipei Steaua care, la 7 mai 1986, câştiga, la Sevilla, Cupa Campionilor Europeni.

Lovitura de începere a fost dată de fostul atacant Victor Piţurcă. În pauză, „eroii de la Sevilla”, între care s-au numărat Radu II, Pistol, Marius Lăcătuş, Gavilă Balint, Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici, Majearu, Iovan, Bumbescu, au fost premiaţi de conducerea clubului, la aniversarea a 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

„Acești băieți, care au jucat mai puțin etapele trecute, ne-au demonstrat că dacă nu tratezi serios orice fază poți pierde. Lamentabil, lamentabil, dar ăsta este adevărul. Avem alt tip de probleme, pe lângă oboseala acumulată, în acest final de campionat. Sunt mulți jucători care se gândesc la transferuri, cumva nu mai sunt conectați 100% la importanța jocului. 

Ne asumăm asta, nu avem ce face. Dacă așa cred de cuviință… Au meritat pe deplin victoria cei de la Steaua. Vom vedea ce vom face în ultima etapă, dar nu mai avem nicio șansă. Sau dacă – Doamne, ferește! – ne trezim că suntem pe acel loc de baraj, ne mințim, vom fi victimă sigură, cu nici 1% șanse.

Vorbim de atitudine, concentrare, de determinare, dar nu am avut nimic! Dacă la pauză puteam schimba 10 jucători, o făceam!”, a declarat Adrian Mihalcea. 

In ultima etapa din play-off, Unirea va juca acasa cu Petrolul, sâmbătă, 14 mai.

Clasament: 1. Petrolul – 59 de puncte, 2. Hermannstadt – 57, 3. Universitatea Cluj – 57, 4. CSA Steaua – 49, 5. Concordia – 41, 6. Unirea Slobozia – 40.

Sursa: Realitatea de Ialomita