Un distrugător Type 45 înarmat cu sistem antirachetă şi o fregată anti-submarin Type 23 vor părăsi grupul Marinei Regale din Mediterană şi se vor îndrepta prin strâmtoarea Bosfor spre Marea Neagră, potrivit The Sunday Times.

Avioane de luptă şi elicoptere Merlin vor fi pregătite pe nava pavilion HMS Queen Elizabeth pentru a veni în sprijinul navelor de război din Marea Neagră.

Un purtător de cuvânt al ministerului britanic al Apărării a declarat pentru Sunday Times că guvernul britanic lucrează îndeaproape cu Ucraina pentru a monitoriza situaţia.„Marea Britanie şi aliaţii noştri internaţionali sunt neclintiti în sprijinul nostru pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială”,

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut în urma unei consolidări a trupelor ruse de-a lungul graniţei şi a confruntărilor din estul ucrainei dintre armată şi separatiştii pro-ruşi.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza manevrelor. Rusia a decis transferarea a 15 nave de luptă din Marea Caspică în Marea Neagră.    .Deplasarea acestor nave – printre care trei canoniere şi opt nave rapide de desant – face parte, conform Moscovei, din procedura „de rutină” de trecere în revistă a capacităţilor forţelor armate ruse la încheierea sezonului de iarnă. Transferul navelor s-a făcut pe canalul Volga – Don, care face legătura între Marea Caspică și Marea Neagră, prin Marea Azov.

Recent SUA au anulat planurile de a trimite două nave în Marea Neagră.

Uniunea Europeană, NATO şi Ucraina au criticat acţiunile Rusiei care duc la escaladarea conflictului în estul Ucrainei după desfășurarea de trupe rusești în apropierea frontierei .

Articolul precedentBilanț coronavirus 17 aprilie: 3.474 de cazuri noi și 135 de decese
Articolul următorBilanț coronavirus: 2265 de cazuri noi și 160 de decese. Vezi situația pe fiecare județ