Premierul Boris Johnson a anunțat, luni, că autoritățile iau în calcul renunțarea la regula privind distanța fizică, din 21 iunie. Din 17 mai, mai multe restricții ar putea fi ridicate, în condițiile în care peste jumătate din populația adultă a primit deja cel puțin o doză de vaccin anti-Covid. 

În Marea Britanie, va rămâne în vigoare regula privind respectarea unei distanțe minime de un metru. 
”Cred că este foarte probabil să putem renunța la distanța de peste un metru”, le-a spus Johnson reporterilor în timpul unei vizite electorale în nordul Angliei.

Pe 17 mai, guvernul are programată o ședință unde se va decide următoarea etapă de relaxare a restricțiilor. 

În privința restricțiilor privind călătoriile în străinătate, se așteaptă ca acestea să fie relaxate, dar nu ridicate. Premierul a făcut apel în continuare la prudență. 
”Vrem să facem o relaxare pe 17 mai, dar nu cred că oamenii din această țară vor să vadă un aflux de boală din orice altă parte. Cu siguranță nu. Trebuie să fim foarte , foarte tari și trebuie să fim cât se poate de precauți”, a spus el.
Menținerea anumitor restricții pentru limitarea călătoriilor în străinătate este susținută și de comisia pentru coronavirus a parlamentarilor. Mai multe detalii care să confirme dacă se pot relua călătoriile internaționale începând cu 17 mai în Anglia sunt așteptate săptămâna aceasta. 

În Marea Britanie au fost redeschise magazinele, sălile de sport, frizeriile și terasele. Planul de ieșire progresivă din carantină prevede ca și cinematografele, stadioanele, hotelurile și restaurantele în interior să se redeschidă din 17 mai, dată de la care se vor putea întâlni în interior și membrii diferitelor gospodării, potrivit hotnews.

Dacă situația sanitară va permite, întoarcerea fanilor pe stadioanele din Anglia va fi posibilă din 17 mai, cu o capacitate limitată la maximum 10.000 de persoane, potrivit unui anunț recent al premierului.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentTragedie: Copil de 5 ani, împușcat accidental de fratele său de 8 ani!
Articolul următorAccident pe DN2. Trafic deviat