Marea Britanie a aprobat miercuri utilizarea vaccinului antiCovid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca, devenind prima țară din lume care dă undă verde acestui vaccin, anunță BBC News.

 „Guvernul a acceptat astăzi recomandarea Agenției Medicamentului de a autoriza utilizarea vaccinului antiCovid-19 dezvoltat de Oxford University/AstraZeneca’s COVID-19” a anunțat ministerul sănătății.

”Este un triumf al științei britanice”, a reacționat și premierul Boris Johnson, citat de Reuters. „Este o veste cu-adevărat fantastică faptul că vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizare. Un triumf al științei britanice”, a susținut Johnson.

Aprobarea de către autoritatea de reglementare a medicamentelor înseamnă că vaccinul este atât sigur cât și eficient.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost conceput în primele luni ale anului 2020, testat pe primul voluntar în aprilie și de atunci a trecut prin studii clinice la scară largă care au implicat mii de oameni.

Vaccinul Oxford-AstraZeneca era aşteptat cu nerăbdare, deoarece este relativ ieftin şi nu trebuie păstrat la temperaturi la fel de scăzute ca cel de la Pfizer- BioNTech, de exemplu, depozitat la -70 grade.

 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentCum pot fi identificate măştile neconforme de pe piaţă
Articolul următorIncendiu violent în Vlădeni. De la ce au pornit flăcările