Marcel CIolacu a anunțat că mandatul conducerii PSD este de a reduce numărul de ministere, ca și cel al secretarilor de stat în viitorul guvern pe care-l va conduce din 1 iunie. Liderul PSD a prezentat și cele mai importante priorități în guvernare de la care nu va face rabat ca premier social-democrat.

„În ședința Consiliului Politic Național, conducerea partidului a primit un vot pe mandatul cucare sa merg în coaliție atât pe componenta viitorului guvern si ministri cat si directiile programulu ide guvernare. Am plecat de la o abordare corecta. În toate negocierile pe care le vom avea cu ceilalţi co-preşedinţi care formează această coaliţie vor fi axate pe oamenii care vor ocupa aceste poziţii, respectiv de miniştri în Guvernul României. 

Ca si români, ne dorim un guvern performant cu oamenii potriviti la locurile potrivite.

Nu m-am născut preşedinte al PSD, nu m-am născut politician sau preşedinte al Camerei. Eu când m-am născut, m-am născut român şi cred că trebuie să avem o abordare mult mai responsabilă în ceea ce priveşte noul Guvern.

Colegii mi-au dat un mandat de a avea o discuţie cu fiecare ministru în parte pentru a face o analiză în funcţie de fiecare minister împreună cu preşedintele PNL, domnul Nicolae Ciucă, în ceea ce priveşte componenţa şi numărul secretarilor de stat la fiecare minister, în funcţie de importanţa ministerului şi de oamenii care au făcut faţă până acum la aceste funcţii.

Categoric, astăzi, colegii mei au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat şi a agenţiilor guvernamentale în viitorul guvern.

Decizia este că Guvernul viitor va avea mai puţine ministere”, a declarat Marcel Ciolacu, după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de marți.

Întrebat despre cumulul pensie-salariu în noul Executiv, preşedintele PSD a anunţat că s-a luat o decizie, în cadrul Consiliului Politic Naţional.

„Avem o decizie astăz: pentru nicio funcţie de secretar de stat sau membru al unui Cabinet, al unui demnitar, să nu mai fie persoane care fac cumul cu pensii speciale. Este deja o decizie luată în interiorul PSD.

Este o decizie politica care se aplică indiferent daca esti, ai fost sau vei fi”, a spus Marcel Ciolacu.

Despre prioritățile viitorului guvern pe care-l va conduce, Marcel Ciolacu a explicat ce ținte au fost fixate potrivit discuțiilro cu conducerea centrală a PSD.

„Ca prioritati, am considerat ca provocarile cele mai mari sunt reducerea inflatiei, cresterea puterii de cumparare, care am dori sa ajunga la 82% la sfârșitul anului, acum fiind 77%, cresterea investitiilor.

Dacă în acest an am venit la buget cu 7,7% crestere investitii, am vrea ca anul viitor sa atingem 10% din PIB, tinta investitiilor”, a explicat liderul PSD.

Viitorul premier a precizat că mai are în vedere și „scheme de ajutor în zona produselor alimentare şi produse de construcţii, astfel încât să încercăm să diminuăm acest deficit de balanţă comercială care s-a mărit foarte mult în ultima perioadă”.

Articolul precedentProfesorii nu fac cursuri miercuri, între 11:00 și 13:00, într-o grevă de avertisment
Articolul următorAnca Alexandrescu: „Suntem singurul post TV care are curajul să fie împotriva vântului. Nu vom renunța să spunem ADEVĂRUL, oricâte amenzi ne vor da!”