Președintele PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel, a declarat la o emisiune a postului de radio Campus că banii destinați achitării facturilor pentru lucrările derulate prin PNDL vor fi alocați în ședința de guvern de luni:

Hotărârea de guvern pentru banii destinați PNDL se va adopta luni (n.n 28 octombrie). Știți foarte bine că suntem pe avarie cu guvernul. Guvernul a vrut să centralizeze toate facturile și să aloce banii astfel încât să nu lăsăm celuilalt guvern facturi neachitate. Sunt bani în buget, sunt credite, lucrurile se vor așeza.

Se vor „peria” bani și de la ministerele care nu vor reuși să-și ducă execuția bugetară la final. Sunt în anumite ministere sume prevăzute pentru investiții care nu mai pot fi derulate până la finalul anului. Banii aceștia se vor duce pentru facturile neachitate din PNDL. Este normal să se întâmple lucrul ăsta. Sunt deja facturi emise de o lună și jumătate sau două luni, constructorii au scadența la TVA și așa mai departe, a spus Pavel.

Banii pentru plata facturilor emise în contul lucrărilor derulate în PNDL trebuia alocați de lunea trecută. Virica Dăncilă a invocat că guvernul nu are bază legală să emită hotărârea, dar adevăratul motiv a fost lipsa banilor. Comisia Europeană a refuzat să plătească investițiile din PNDL finalizate din fondurile aferente Programului Operațional pentru Infrastructura Mare (POIM).