Luni încep probele simulărilor pentru Evaluarea Națională, a anunțat Ministerul Educației Naționale.

 
 
Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore.
 
Disciplinele sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică.
 

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară. 

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

 
Articolul precedentOficial. Mandat de ARESTARE pe numele lui PUTIN pentru CRIME de război în Ucraina
Articolul următor5 mituri medicale despre boala inflamatorie intestinală