Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomița a aprobat vineri, 8 mai, noi măsuri care îi vizează pe cetăţenii oraşului care au locurile de muncă în alte localităţi sau desfăşoară activităţi în domeniul agriculturii.

Vineri, 8 mai, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a decis să adopte noi măsuri în ceea ce priveşte oraşul Ţăndărei. Având în vedere scăderea semnificativă a cazurilor de COVID-19 înregistrate la nivelul localităţii, membrii CJSU Ialomiţa au decis să permită cetăţenilor care au servicii în alte localităţi şi celor care prestează activităţi agricole să părăsească oraşul. „Este permisă ieşirea/intrarea persoanelor care locuiesc în localitatea carantinată şi care activează în domeniul agriculturii, apiculturii, horticulturii, pisciculturii (pescuit comercial), zootehniei, construcţiilor, transporturilor, sănătăţii, industriei alimentare, instituţiilor publice, comerţului (pentru aprovizionare), ordinii publice şi siguranţei naţionale”, se arată în decizia CJSU Ialomiţa. 

Angajatorii locuitorilor din Ţăndărei au obligaţia de a lua măsuri de protecţie, astfel încât aceştia să nu intre în contact cu ceilalţi angajaţi. Totodată, persoanele care părăsesc oraşul pentru a merge la locul de muncă trebuie să deţină obligatoriu documente justificative. De asemenea, este permisă intrarea şi ieşirea din oraşul Ţăndărei a persoanelor care au rude în alte localităţi pentru îndeplinirea formalităţilor de înmormântare. Reprezentanţii CJSU Ialomiţa au precizat faptul că, în funcţie de situaţia epidemiologică, la Ţăndărei vor fi luate şi alte măsuri. Deocamdată, oraşul rămâne în carantină. Până vineri, 8 mai, în judeţul Ialomiţa fuseseră confirmate 276 de cazuri de infecţiei cu COVID-19 şi 19 decese.

Articolul precedentPrimarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, atrage atenția că la Bărbulești nimeni nu respectă nici o regulă
Articolul următorPeste 15.000 de români infectați cu coronavirus. Aproape 7.000 de persoane au fost declarate vindecate