În sezonul 2020-2021, în Liga 1 vor juca 16 echipe. Trecerea la 16 echipe va aduce cu sine și alte schimbări ale felului în care se va desfășura prima divizie a fotbalului.

Astfel, play-out-ul va fi format din 10 echipe, care vor disputa un singur meci direct între ele. Iar sistemul în privința retrogradării va fi cel folosit la începutul anilor 2000 în vechea Divizie A.

“Rezolvăm și diferența de meciuri dintre echipele din play-off și cele din play-out. Două echipe vor retrograda direct în Liga 2, alte două vor juca meciuri de baraj.

Primele două clasate din play-out, locurile 7 și 8, vor disputa un baraj între ele, iar câștigătoarea va întâlni ocupanta ultimului loc de cupă europeană din play-off. Vor fi oportunități pentru antrenori, jucători, conducători în această situație”, a precizat șeful forului de la Casa Fotbalului.

Burleanu a anunțat că și-ar dori ca pe 22 august să debuteze noua ediție de campionat și a explicat și felul în care s-au omologat clasamentele din play-off-ul și play-out-ul ediției actuale a Ligii 1.

“Sezonul 2019-2020 se încheie astăzi, clasamentul se îngheață, astfel încât fiecare echipă își păstrează locurile din clasamentul actual. E o măsură similară cu cea luată în eșaloanele inferioare, acest clasament rămâne așa cum îl vedem astăzi, indiferent dacă echipele nu au același număr de partide disputate.

Ne dorim ca suporterii să revină cât mai repede pe stadioane, dar acest lucru se va întâmpla doar atunci cand siguranța acestora poate fi garantată”, a mai comentat Burleanu.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentPericol în trafic! Depistați fără permis la volan
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis cere, public, scuze pentru calculul GREȘIT privind scenariile deschiderii școlilor. Care sunt, de fapt, CONDIȚIILE pentru toamnă