În urma unei razii pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, pe raza municipiului Fetești, polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 21.000 de lei

Cu ocazia verificărilor la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 2.65 mc, lemn de foc specia fag, în valoare de 434,6 lei, care era deținuță fără documente de proveniență, aceasta fiind sancționată contravențional, iar cantitatea de lemne a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Fetești.

De asemenea, în cadrul verificărilor efetuate la un alt agent economic, a fost identificată cantitatea de 3 mc, lemn de foc specia fag, în valoare de 480 lei, care a fost valorificată fără  respectarea prevederilor legale. Societatea a fost sancționată contravențional iar întreaga cantitate a fost confiscată contravaloric. Totodată cantitatea de 42 mc lemn foc specia fag a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței.

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos și punctele de lucru ale societăților cu acest profil de activitate.

De asemenea, polițiștii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum și în vederea identificării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 5 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, 3 pentru nerespectarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 2 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 13 sancțiuni la regimul rutier, în valoare de peste 21.800 de lei.

Articolul precedentActivitatea industrială din România s-a redus semnificativ
Articolul următorAlertă de gripă, în România: spitalele, sufocate de pacienți