Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, și Mariana Drăgoi, primarul comunei Săveni, bucuroși că vor cheltui 47.000 euro pentru 282 lămpi LED.

Consiliul Județean Ialomița și Primăria Săveni achită în comun o lucrare de înlocuire a lămpilor stradale pentru iluminat public din localitate. Pentru 282 lămpi LED sunt alocate fonduri de 223.800 lei.

În medie, lămpile stradale vor costa opt sute de lei bucata, aproape 170 euro, și vor fi puse pe ulițele din comuna Săveni și satul aparținător Frățilești.

Proiectul investițional în valoare de 223.800 lei (aproximativ 47.000 euro) vizează înlocuirea lămpilor vechi de iluminat stradal cu unele noi, pe tehnologie LED.

Pe străzile din Săveni vor fi montate 116 corpuri de iluminat stradal iar în satul Frățilești încă 166 lămpi LED.

Lucrarea se realizează printr-un program județean de dezvoltare locală pus la punct de Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Primarii fac mini-proiecte de investiții iar instituția publică pune pentru fiecare 200.000 lei în cazul localităților rurale și 300.000 lei pentru cele din mediul urban.

Sătenii din Săveni, mai luminați decât cei din Frățilești

După prezentarea cu mare fast a unui acoperiș de școală și o inaugurare cu repetiție a unui WC școlar de 50.000 euro la Ograda a venit vremea iluminării de la Săveni.

Cetățenii din Săveni se vor bucura de un sistem modern de iluminare care nu poate decât să ofere mai multă siguranță în comunitate. Programul Județean de Dezvoltare Locală oferă finanțare, printr-o competiție corectă, pentru toți primarii care vor să schimbe în bine comunitatea locală.”, a lăudat investiția Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Umăr la umăr cu șeful instituției județene, Mariana Drăgoi, primar în Săveni, a anunțat că lămpile montate în cele două comunități nu sunt identice.

Dacă pe strada principală din Săveni, centrul comunei, fiecare lampă va avea o putere de 55W, nu la fel de puternice vor fi lămpile LED montate pentru sătenii din Frățilești.

Primăria le va pune acestora pe ulițe lămpi cu putere mult mai mică, de doar 36W. Ele nu vor sta aprinse toată noaptea ci vor fi reglate să scadă cu până la 50% intensitatea luminii după miezul nopții.

Articolul precedentAjutoare financiare pentru familiile victimelor tragediei de la Sfântu Gheorghe
Articolul următorAici sub banii dumneavoastră: salarii de lux pentru directorii din CNAIR