Acu’ vreo două seri, la unul dintre sediile PSD luate cu japca de stat, a avut loc dezbaterea succesorală după defunctul decedat politic Marian Neacșu. Adunați în conclav la chemarea marelui dispărut, pesediștii au analizat, atât cât le-au permis creierii, efectele asasinării răposatului Neacșu.

Moștenitorii la tron ai marelui dispărut, care au și revendicat tronul, au fost vreo trei. Dar numai doi dintre ei au avut șanse reale, cel de-al treilea jucând un rol de păcălici așa cum a fost în toată cariera lui politică.

Neacșu te iubim, dar ca tine mai găsim!

Înainte însă de dezbaterea propriu-zisă a moștenirii, pesediștii îndoliați au ținut să elaboreze o scrisoare de susținere a decedatului. Documentul de mare importanță strategică, elaborat de pesediști după modestele lor posibilități, reafirmă sprijinul înalt pentru conducătorul iubit și subliniază că nu se există politicean ca Marean! (n-am găsit altă rimă).

Scrisoarea lui Neacșu din Slobozia se vrea un cap în gura dictatorului Dragnea și nu este singurul demers de acest fel. După ce Răposatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, organizația PSD Ialomița a simțit nevoia să-și asume o epistolă, la fel de proastă, în care se vorbea despre condamnări politice și alte asemenea bazaconii.

Epistola scrisă de Neacșu și aprobată de turma de pesediști s-a vrut un mesaj din care să rezulte că organizația are un președinte și n-ar mai vrea altul. Totuși, la acoperire, afiliații răposatului au transmis la București o listă scurtă de viitori președinți interimari. Să fie acolo!

În testament au fost trecuți drept succesori senatorul Marian Pavel, discipolul răposatului, și președintele Consiliului Județean, Victor Moraru, pe care organizațiile abia dacă-l înghit cu un vagon de lămâie.

Cu alte cuvinte, mortul are parte de susținere, dar nici chiar așa multă încât să nu-i ia nimeni locul.

Umbra lui Neacșu. La Cotroceni.

La vreo două zile,  tot pe înserat, a cuvântat și Livache. Mai întâi către națiune, apoi către răsculații de la Ialomița și Dâmbovița.  Cărora le-a arătat degetul mijlociu și le-a explicat pe scurt că mortul este mort și îngropat:

Am văzut pozițiile adoptate. În comitetul executiv național, în afară de mine, sunt și vicepreședinții de organizații județene și vicepreședinții partidului, care într-o deplină cunoștință de cauză și într-un mare nivel de determinare, au adoptat niște voturi ( fault din spate asupra limbii române) având argumente foarte serioase.

Am aflat că se încep niște demersuri statutare la comisia de etică. Nimeni nu este oprit să facă acest lucru. Este puțin probabil ca pe baza unor documente adoptate de două organizații județene să revenim asupra deciziilor.

Cu tot respectul pentru colegii mei din …. de oriunde de fapt, tot timpul am sfătuit orice coleg și orice organizație să nu mai amenințe celelalte organizații din țară. Am dat un sfat așa, prietenesc!

Reporterul oficial al PSD a venit cu o întrebare plasată către marele lider, așa ca o pasă filtrantă. Jurnalista l-a întrebat pe Dragnea dacă are cunoștință de informații potrivit cărora Neacșu și Țuțuianu  ar fi negociat la Cotroceni oarece chestii și socoteli.

Am aflat de la sultan că abuziv mazilitul Neacșu a fost zărit la poarta palatului, unde încerca să vândă niște voturi pentru moțiunea de cenzură a opoziției. Zâmbind pe sub mustață, don Livache a punctat decisiv:

Am auzit și chestia asta. Doar că am informații. Nu am nici poze, nici filme, nici înregistrări.(nr. adică are!)

Traseul oliței de noapte în PSD- urmează!

 

Articolul precedentVictor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, câştigă mai mult decât preşedintele României
Articolul următorHCM Slobozia a defilat pe teren propriu cu modesta Ştiinţa Bacău