Bogdan Danciu a marcat un gol pentru Unirea Slobozia dar a ratat și o lovitură de la 11 metri în meciul cu Axiopolis Cernavodă.

Unirea Slobozia a câștigat la limită în deplasare cu Axiopolis Cernavodă și rămâne liderul seriei a doua din liga a treia de fotbal, la egalitate de puncte cu CS Afumați.

Meciul cu Axiopolis a avut o încărcătură specială pentru Unirea Slobozia după ce în precedentele deplasări se alesese cu un singur punct. Terenul impropriu pentru un meci de fotbal și anti-jocul total făcut de gazde le-au dat mari bătăi de cap fotbaliștilor de la Unirea.

Într-un final în care portarul gazdelor a urcat în careul advers Unirea Slobozia a reușit să apere unicul gol marcat și cu 1 – 0 să rămână pe prima poziție în clasament. Loc fixat de finanțatorul Consiliul Județean Ialomița ca obiectiv pentru finalul turului dar și pentru sfârșitul campionatului.

Ocazii mari dar fără gol marcat

Meciul putea începe de la 1 – 0 pentru oaspeți: un fundaș trimite spre portar, acesta pierde presat de Răduca, mingea ajunge la Moise iar mingea șutată este deviată în ultimul moment în corner.

Cei doi au în minutul 13 o fază lucrată de atac, primul cu o pasă printre care-l lasă pe Moise în poziție centrală dar jucătorul Unirii Slobozia întârzie exact cât să permită unui apărător să-i sufle balonul de la picior.

Oaspeții controlează autoritar jocul, Comșa încearcă un dribling, fundașul Manole oprește mingea cu mâna în interiorul careului dar centralul face semn că nu s-a întâmplat nimic.

Centrările curg în careul celor de la Axiopolis dar acestea sunt inutilizabile și dau ocazia gazdelor să scape de fiecare dată basma curată.

Cu un lot vizibil inferior calitativ, constănțenii au o singur idee de joc, minge bubuită spre careul advers indiferent că mingea este repusă din 6 metri ori din lovituri libere din propria jumătate.

Dintr-o astfel de fază fixă, la mijlocul reprizei Nica centrează la Sârbu, acesta șterge mingea cu capul și o trimite înșelător, portarul Poiană nu ajunge la minge dar bara îl salvează.

Unirea Slobozia reia atacurile și imediat Ibrian este la capătul unei centrări a lui Chebac, lovitură de cap cu minge reținută prin plonjon de portarul Mastică. Chebac îl lansează foarte bine și pe Răduca în minutul 30 dar mingea este trimisă milimetric pe lângă stâlpul porții.

Repriza se încheie cu Unirea Slobozia în rol de echipă care irosește o mare șansă de gol: Chebac găsește culoarul perfect pentru pasă în adâncime, Ibrian păcălește fundașii, trage în diagonală pe lângă portar dar din nou puțin pe lângă.

Unirea Slobozia și-a făcut singură jocul greu

Axiopolis Cernavodă a revenit de la odihnă decisă să tragă cu dinții de scorul alb de pe tabelă, un punct de aur pentru o formație în mare foame de rezultate în acest start de sezon. Tragerile de timp au apărut încă din minutul 50, fragmentarea jocului fiind procedeul ales de gazde pentru a împiedica formația mai tehnică să construiască.

Inevitabilul se produce totuși în minutul 58: fundașii ezită să iasă la Danciu, jucătorul Unirii are timp să-și potrivească mingea pentru un șut plasat lângă bara laterală și oaspeții produc schimbarea pe tabela de marcaj.

Hotărâți să scape de emoții, fotbaliștii ialomițeni atacă și în minutul 65 este rândul lor să ofteze după ce mingea lovește bara laterală, centrare în spate Danciu și reluare din careul mic Hertu.

Unirea Slobozia poate încheia definitiv conturile în minutul 70. La prima atingere de balon, Bolojan șutează puțin peste transversală și este busculat de un fundaș. Danciu execută lovitura de la 11 metri dar portarul Mastică respinge inspirat și le oferă gazdelor șansa unui final în care pot obține o egalare nesperată și nemeritată.

Oaspeții încearcă să scape de presiune dar fundașul Dumbrăvean este obligat să oprească prin fault o șarjă ofensivă și ia galben pentru ca apoi să fie eliminat după ce mingea îi sare din gazon în mână.

La ultima fază a jocului portarul de la Axiopolis a urcat în careu dar reluarea sa a fost defectuoasă și Unirea Slobozia termină în avantaj o partidă grea pe un teren execrabil.

Trupa lui Enache Costea are după cinci etape patru victorii și un rezultat de egalitate, 13 puncte acumulate și un golaveraj de invidiat în seria a doua din liga a treia, 9 goluri marcate și unul singur primit.

Unirea Slobozia și CS Afumați sunt umăr la umăr pe primele două locuri, podiumul fiind completat de CS Tunari, formație pe care liderul seriei o va vizita etapa viitoare. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!)

AXIOPOLIS Cernavodă: Mastică, Ilie, Moldovan, Tudor, Cheia, Sava, Giurcă, Manole, Sîrbu, Predescu, Nica. Au mai jucat: Hristu M., Hristu V., Răducanu. Antrenor: Tiberiu Bălan.

UNIREA Slobozia: Poiană, Comșa, Ibrian, Lazăr, Dumbrăvean, Lemnaru, Chebac, Danciu, Moise, Răduca, Năstase. Au mai jucat: Hertu, Bolojan, Milotin, Ene. Antrenor: Enache Costea.

Articolul precedentConsecința nesimțirii și nepăsării. Au luat foc gunoaiele pe străzile din Urziceni!
Articolul următorMită la spitalele din Ialomița cerută de medici și asistente!