Judeţul Ialomiţa pierde echivalentul a 10 milioane euro destinate dezvoltării!

Victor Moraru, şeful administrativ al judeţului Ialomiţa, unul dintre cele mai sărace din România, are o indemnizaţie lunară de 20.520 lei!

Consiliul Judeţean Ialomiţa recalculează bugetul pe anul în curs după ce de la bugetul statului sumele destinate proiectelor de dezvoltare au fost diminuate cu 47,715 milioane lei.

Judeţul Ialomiţa rămâne condamnat la sub-dezvoltare deşi este administrat la nivelul Consiliului Judeţean de un preşedinte şi un vicepreşedinte PSD, un vicepreşedinte ALDE iar majoritatea necesară este asigurată de consilierii judeţeni PSD şi ALDE.

În ciuda funcţiei de secretar general PSD pe care o ocupă Marian Neacşu, preşedintele PSD Ialomiţa, ialomiţenii fluieră a pagubă şi în 2018. Se constată cu tristeţe că în doi ani de mandat cu Victor Moraru şef al instituţiei publice, Ialomiţa nu se poate mândri cu măcar un singur proiect de dezvoltare.

În şedinţa de miercuri, consilierilor judeţeni li se cere să aprobe diminuarea cheltuielilor de dezvoltare cu suma de 47,715 milioane lei, echivalentul a peste 10 milioane euro.

Grosul fondurilor, 35,325 milioane lei (peste 7,5 milioane euro), reprezintă diminuarea capitolului bugetar legat de finanţarea Programului de Dezvoltare Locală. Celebrul PNDL 2 lăudat de Guvernarea PSD imediat după preluarea frâielor puterii în ianuarie 2017 înseamnă în economia judeţului în acest an doar 10,322 milioane lei, în jurul a doar 5% din bugetul total!

Subvenţiile de la bugetul de stat către bugetele locale necesare susţinerii derulării proiectelor finanţare din fonduri externe nerambursabile post-aderare aferente perioadei de programare 2014 – 2020 se reduc cu 1,643 milioane lei.

Veştile sunt proaste şi la sumele primite de judeţul Ialomiţa în contul plăţilor efectuate în anul curent, un minus de 10,747 milioane lei, adică 99,7% din bugetul prognozat la începutul anului.

Fonduri generoase pentru plata lefurilor

În contradicţie cu sub-dezvoltarea judeţului indemnizaţiile primite de preşedintele Victor Moraru şi de cei doi vicepreşedinţi Cătălin Grigore şi Ionel Gae, precum şi salariile şefilor de compartimente au fost majorate de mai multe ori în acest an.

Cei trei şefi plus Larisa Elena Mihai, administrator public, primesc lunar un plus de 20% raportat la leafă printr-o dispoziţie semnată de Victor Moraru! Bonusul consistent este acordat pe toată perioada derulării unor proiecte cu finanţare nerambursabilă.

Cheltuielile de funcţionare ce cuprind şi fondurile pentru salarizare ajung în 2018 la valoarea totală de 136,700 milioane lei, aproape trei sferturi din bugetul anual de 187,099 milioane lei.

 

 

 

Articolul precedentMama Nataliei Apostol face un apel disperat la ministrul sănătății
Articolul următorPestă porcină africană la Slobozia Nouă