Joe Biden (77 de ani), candidat al Partidului Democrat, a devenit noul președinte al Statelor Unite ale Americii. Potrivit numărului de voturi obținut până în prezent, Biden a câștigat cursa pentru a deveni următorul președinte SUA, învingându-l pe Donald Trump la doar câteva voturi.

Joe Biden este al 46-lea președinte al SUA. El a obținut voturi peste pragul de de 270 necesar pentru a obține scaunul de la Casa Albă și se va adresa națiunii în această seară.

Victoria lui Biden se bazează pe rezultatele neoficiale ale statelor care și-au terminat numărătoarea voturilor. Alegerile au înregistrat cea mai mare participare din 1900. Biden a câștigat până acum peste 73 de milioane de voturi, cel mai mare număr pentru un candidat la președinția SUA. Trump a atras aproape 70 de milioane, al doilea cel mai mare număr din istorie.

“America, sunt onorat că m-aţi ales ca să conduc ţara noastră mare. Ne aşteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii – indiferent dacă m-aţi votat sau nu. Voi menţine încrederea pe care mi-aţi arătat-o”, a scris Joe Biden pe Twetter.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentPosibilitatea de suspendare a școlii fizice până pe 31 decembrie 2020, aprobată prin ordonanță de urgență
Articolul următorParastas întrerupt de polițiști. Amenzi usturătoare