Vremea rea a produs multe pagube in toata tara.

Drumuri surpate, râuri care ies din matcă, gospodării și case inundate. Așa arată o mare parte din țară după un nou episod de ploi torențiale. Codul portocaliu a ieșit din vigoare aseară, dar a turnat cu găleata, ore întregi, în mai multe județe, iar efectele se văd acum. Cea mai mare cantitate de precipitații s-a înregistrat în Ialomița, la Slobozia, unde au căzut aproape 200 de litri pe metrul pătrat în 48 de ore. Și avem vreme rea în continuare și risc de inundații. 

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Inundațiile făc prăpăd și în Covasna, unul dintre cele mai afectate județe din țară. În comuna Bărcani o viitură a înecat în apă mai multe gospodării.

Viituri s-au format și la Sisești, în județul Maramureș. Case avariate, drumuri impracticabile, culturi agricole distruse – sunt pagubele după ce, în ultimele zile, acolo a plouat cu găleata.

În Cluj, în satul Sântioana, apa crește și riscă să inunde curțile și casele oamenilor. Și în comuna Călățele debitul unui râu a crescut alarmant.

Din cauza ploilor abundente, o șosea s-a surpat în localitatea Pui din Hunedoara. Din fericire, nu au fost victime. Iar în Botoșani mai multe străzi au fost blocate de cantități mari de apă, căzute într-un timp foarte scurt.

Inundațiile le-au făcut probleme șoferilor, în orașe. Și sistemele de canalizare au fost depășite. În Lugoj mai multe străzi, dar și case, subsoluri și garaje au fost inundate.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 3. Prosop marca MARICA ™
Articolul următorFOTO| Camion răsturnat pe DN 2