Distribuirea cardurilor pentru plata facturilor la energie nu începe fără controverse! Aleșii nu știu încă sigur cine trebuie să primească ajutorul. Este vorba despre situația gospodăriilor în care locuiește o persoană cu venituri mai mici de 2.000 de lei, care s-ar încadra în plafon, alături de alte persoane cu venituri mai mari, astfel că media pe gospodărie este prea mare. 

Cardurile de energie, a căror distribuire către beneficiari a început de la 1 februarie, reprezintă un ajutor de la stat, în valoare de 1.400 de lei, pentru plata facturilor de încălzire, a celor la electricitate, gaze, dar și pentru lemne de foc, păcură sau butelii. Acest card va fi trimis doar unor categorii de români: pensionari, persoane cu dizabilități ce au venituri mici, beneficiari de ajutor social și familii care primesc alocație de susținere. Cardurile sunt distribuite de Poșta Română.

Cardurile de energie se distribuie de la 1 februarie 2023, iar banii vor intra pe ele de la 20 februarie, a anunțat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Valoarea totală a ajutorului de stat dat prin cardul de energie este de 1.400 de lei pe loc de consum sau gospodărie. Banii vor fi împărțiți însă în două tranșe de 700 de lei fiecare. Ele se vor acorda în februarie și septembrie 2023. Sprijinul acordat populației vulnerabile pentru compensarea prețurilor la energie poate fi utilizat până la 27 decembrie 2023.

Articolul precedentRomânia, a treia cea mai coruptă țară din UE. Doar două țări vecine ne depășesc la acest capitol
Articolul următorClubul Presei. Demers fără precedent în România, sprijinit de Trustul Realitatea. Susținem libertatea cuvântului!