Incendiu puternic și plan roșu activat la Piatra Neamț. 7 persoane au murit din primele informații venite de la ISU.

Celulă de criză activată la Ministerul Sănătății. Raed Arafat este și el prezent, relatează realitatea.net

Din primele informații, 7 persoane ar fi decedat în urma incendiului. Medicul care era de gardă a încercat să evacueze pacienții care se aflau în încăperea în care a izbucnit incendiul. El are acum arsuri pe corp în proporție de 80%.

Mariana Popa, purtator de cuvant ISU Piatra Neamț: „La momentul acesta incendiu este lichidat. Spitalul e foarte aproape de pompieri. Din păcate e vorba de 7 persoane care au decedat în incendiu.” Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 19.

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea, în secția ATI. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului.

Aici sunt internați 17 pacienți bolnavi de COVID-19, între care 8 erau conectați la aparatele de ventilație, conform informațiilor din presa locală.

Este activat planul rosu de interventie in judetul Neamt, toate echipajele disponibile merg catre Spitalul Judetean de Urgenta din Neamt. E un incendiu in sectia de Terapie Intensiva. Erau 8 persoane in aceste saloane. Sunt echipe de cautare/salvare care incearca sa recupereze aceste victime.

O parte din incendiu a fost lichidat.

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentBilanț coronavirus: 9.460 de cazuri noi și 129 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorPrimele IMAGINI cu salonul ATI mistuit de foc de la spitalul din Piatra Neamț. Camera s-a făcut scrum – VIDEO